sex hikaye

A cella - magister Villon nem adja meg magát

80 perc,
színházi felvétel színes magyar

Stáb

rendező Őze Áron , Szakácsi Sándor
  író Csengey Dénes
  producer Mikolik Ágnes
     
  zene Vukán György
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Szakácsi Sándor
     

Szinopszis

"...Költő vagyok... Száműzött senkiházi... Isten felkent papja... Dicsőségre született kiválasztott... Félig meggebedt, vert kutya... Szerelem széphangú énekese... Az utca utolsó ribancának is köpőcsészéje... Az emberséget levegőnél jobban szomjazó tiszta ember... Betörő, útonálló... Gyilkos! Itt fogok megrohadni ennek az istenes szörnyetegnek a pincéjében, itt játszom el undorító haláltusámat, lélekből féreggé vetkezésemet, leselkedő szemek előtt bohóckodva. Ezek a koszos falak lesznek utolsó szavam meghallói...".
Csengey Dénes drámai burleszke Francois Villon börtönben töltött végnapjairól szól. A költőt Szakácsi Sándor alakítja, aki néhány hónappal a bemutató után hunyt el. Utolsó nagy alakításával a fájóan korán elveszített színművészre emlékezünk, aki 2008. május 20-án lett volna 56 éves.

A színházi előadást Őze Áron és Szakácsi Sándor rendezte.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012