sex hikaye

Szemben a maffiával

dokumentumfilm 52 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Kármán Irén
  producer Faragó József
  operatőr Schmuck Viktor , Kármán Irén
     
  vágó Ari Gábor
  zene Marosfalvy Ernő
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Karancsi Tibor
  Sándor István
  Tibori István
  Tömösközi István
     
  Gyártó Dordony Kft.
     
     

Szinopszis

Az olajszőkítés a rendszerváltás krimije volt. Az addig csak kalandfilmekben látott, bőröndnyi pénzhalmokkal és a titokzatos, máig felderítetlen gyilkosságokkal. És el ne feledkezzünk a 85 évre titkosított aktákról, melyekből csak a dokumentumfilm rendezőjét ért brutális támadás után vettek elő néhányat az arra illetékesek. Mert azt se feledjük, hogy az egykori olajosok jelentékeny része a fehérgalléros világba "menekült"...

A dokumentumfilm szereplői jobbára olyanok, akik "rámentek" az olajügyre. Egzisztenciájuk, karrierjük, családjuk bánta a... Na mit is? Ezt nehéz megfogalmazni. Talán azt mondhatjuk, hogy az ódivatú ragaszkodást valami megfoghatatlanhoz. Hivatali eskü, igazságérzet, törvényesség, adott szó, sorolhatnánk, mégsem jutunk a végére... Csak annyi bizonyos, hogy mindaz a mocsok, ami az olajügyhöz tapadt, nemcsak a környezetünket szennyezte el, s nem is csak az adómilliárdjainkat feketítette be, de beszivárgott a közéletbe, megmérgezte politikai illúzióinkat, megkérdőjelezte barátságainkat, besötétítette övőképünket, s bizony megingatta a demokráciába vetett hitünket is.

Cselekmény címkék

maffia, olaj
Értékelés
 
0 szavazat

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012