Nyomtatás

Három hiányzó oldal

dokumentumfilm 45 perc, video
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Schuster Richárd
  operatőr Fillenz Ádám
  vágó Kiss Wanda
     
  riporter Schuster Richárd

Szereplők

Benisch Veronika
  Gyártó Szupermodern Stúdió
     
     

Szinopszis

Vera néni 86 évesen elindul, hogy felkutasson három hiányzó oldalt, tragikus szerelmének utolsó fejezetét. Csillag Albert mesekönyveket rajzol, korának egyik legtehetségesebb grafikusa. 1937. december 19-én egy ügyvédbálon odalép az akkor tizenhat esztendős Benisch Veronikához. Szerelem első látásra. A történelem azonban közbeszól. Albertet munkaszolgálatra viszik, ahonnan Verának titokban rajzos-verses leveleket és egy jegygyűrűt küld. Napjainkban Vera néni elindul, hogy megtaláljon egy elveszett könyvet, amit utoljára a háború után tartott a kezében, és amelyből akkor hiányzott három oldal. "Nem tudom, mi lett azzal a könyvvel. Gondolom, soha többé nem akartam látni. Olyan szörnyűség volt benne, hogy a házban sem maradhatott meg."
A nyomozás közben rég elnyomott érzések, emlékek idéződnek föl egy regénybe illő szerelemről, háborúról, zsidóüldözésről. Felébredtem, és azon gondolkodtam, hogy szabad-e megcsinálni ezt a filmet - töpreng Vera néni. Csillag Alberttel közös történetükről hatvan éven át nem beszélt. Most - részben azért, mert unokája, a film operatőre kéri erre - mégis megteszi...

Cselekmény címkék

könyv, rajz, szerelem

díjak

2008 Magyar Filmszemle: Schiffer Pál-díj

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


a cikket az alábbi linken találod:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |