sex hikaye

Izrael

Szereplők

Rábaközi Andrea
  Sokota Robert
     

Szinopszis

Beszélhetünk-e "izraeli konyháról" úgy, mint mondjuk olasz vagy francia konyháról? A helyiek szerint nemigen. Izrael konyhájában keveredik a zsidó és az arab gasztronómia, sok egyéb, bevándorló nemzet konyhájával, hiszen az országba érkezett rengeteg emigráns mindegyike hozta magával hagyományos, "nemzeti" ételeit. Az ételek alapanyagait illetve elkészítési módját nem ritkán vallási előírások szabályozzák, például a zsidók egyszerre nem fogyaszthatnak tejterméket és húst, nem ehetnek tisztátlan szárnyast és halat, és a muzulmánokhoz hasonlóan nem ehetnek sertéshúst sem. Alkoholt, szintén vallási okokból sem a muzulmánok, sem az ortodox zsidók nem fogyasztanak, helyette teát vagy kávét isznak.
A TV Paprika stábja, élén Rábaközi Andreával és az úti élményeit a nézőkkel megosztó operatőrrel, izgalmas túrára indul. Az Izraelben élő, magyar származású séf, Sokota Robert kalauzolásával bejárják a mediterrán ország tájait, megmutatjuk tipikus és kevésbé ismert ételeit. Bekukkantanak híres éttermek konyháiba, megízlelik a vidéki élet házias ízeit, ellátogatnak arab és zsidó családokhoz. De a kulináris sorozat az ételek, italok mellett az ország kultúrájáról, hagyományairól is szól, és a nézők mindent megtudhatnak az étkezéshez, főzéshez kapcsolódó tradíciókról, vallási és világi szokásokról, a hétköznapok gyakorlatáról.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012