sex hikaye

A szerencse lányai

95 perc,
dráma színes magyar-lengyel

Stáb

rendező Mészáros Márta
  forgatókönyvíró Maciej Karpinski , Mészáros Márta
  producer Filip Bajon , Manfred Durniok , Kardos Ferenc , Andrzej Widelski , Kántor László , Miroslaw Bork , Wlodzimierz Niderhaus
     
  operatőr Piotr Wójtowicz
  vágó Cezary Grzesiuk
     
  zene Jan Kanty Pawluskiewicz
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Sonia Alicja Wieczorkowska
  Vera Ewa Telega
  Natasza férje Igor Czerniewicz
  Robert Jan Nowicki
  Alek Marcin Chochlew
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Budapest Filmstúdió
     
     

Szinopszis

Moszkvában vagyunk, valamikor a 90-es években. A szétesett birodalom romjain nyomor és kilátástalanság honol. A piacgazdaság hajnalán mindenki úgy boldogul, ahogy tud. A film hősei asszonyok és lányok, akik részben kalandvágyból, részben a megélhetés kényszerétől hajtva, valamiféle jó biznisz reményében hatalmas szatyrokkal Varsóba utaznak piacozni. Natasa 35 év körüli szép, de megtört nő. Férjével és két lányával él egy orosz városban rendkívül szűkösen, minden nap küzdve a betevő falatért. Vera, Natasa barátnője leleményesebb, Varsóba utazgat áruval megrakva, és ott jó pénzért elad mindent, a nyereséget pedig újabb vásárlásra fordítja. Rábeszéli Natasát is, hogy egyszer tartson vele. Nehéz búcsú után a két nő Natasa nagyobbik lányával, a 16 éves Másával együtt indul útnak. A piacon nem megy olyan jól az üzlet, viszont feltűnik Janek, aki szívesen futtatná Natasát. Natasa eleinte ellenáll, de amikor egy nap Verát holtan találják lakásukban, csak Janeknél találnak menedéket. Natasának ezúttal már nincs választása: elmegy prostituáltnak. A családja érdekében áldozza fel önmagát, ám a sors gúnyos kacajjal űz csúfot e magasztosnak vélt erényből. A história végén az asszony még a lányát is elveszíti, aki Amerikába utazik, Natasa kitartójának pénzén és társaságában.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012