sex hikaye

Pártfogók és pártfogoltak

dokumentumfilm 52 perc, video
ismeretterjesztő film színes magyar

Stáb

rendező Bicskei Éva
  producer Móczán Péter
  operatőr Halász Gábor
     
  vágó Kulcsár Arthur
     
  Gyártó EPS Produkciós Iroda
     
     

Szinopszis

Angyal Pál kezdeményezése nyomán idén 100 éve jött létre a fiatalokat segítő patronáló rendszer. Az Európai Unióban a fegyintézeti büntetés - végrehajtás helyett egyre inkább a pártfogói felügyeletet alkalmazzák, elsősorban a fiatal elítéltekkel szemben. A film a pártfogókat és a pártfogoltakat mutatja be nem a paragrafusok, hanem az elkötelezettség mentén.

Ma is kevesen tudják, hogy van a büntetés-végrehajtásnak egy olyan szervezete, amelynek tagjai egyszerre pedagógusok, pszichológusok vagy éppen "pótszülők". Arra hivatottak, hogy megmentsék a vesztükbe rohanó fiatalokat a börtöntől, a végleges lecsúszástól, hogy minden lehetséges eszközzel visszavezessék őket a tisztességesen boldogulók világába. A film a pártfogók és pártfogoltak mindennapjait meglesve a fiatalkorú bűnelkövetés miértjeire keresi a választ.


Cselekmény címkék

fegyintézet, pártfogó
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012