sex hikaye

Majd az idő kipörgeti - Portréfilm Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutatóról

dokumentumfilm 60 perc, video
portréfilm fekete-fehér magyar

Stáb

rendező Tari János
  producer Fejős Zoltán
  operatőr Tari János
     
  vágó Krámos Zsolt
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Néprajzi Filmstúdió-néprajzi Múzeum
     
     

Szinopszis

Erdélyi Zsuzsannát, mint fáradhatatlan tudósasszonyt ismeri a szakma és a nagyközönség. Ő az archaikus népi imádságok feltárója, gyűjtője, szakértője és kiadója.

Filmünkben arra törekedtünk, hogy megmutassuk milyennek látja a saját, és családja életét azoknak a filmfelvételeknek a segítségével, melyeket 1955-től férje, Dobozy Elemér és saját maga rögzített 8mm-es amatőr filmes kamerájával.

Jelenleg az élete során gyűjtött, írt és fényképezett szakanyagok rendezésén és átörökítésén fáradozik, hogy ezzel is gazdagítsa magyar és európai közösségi emlékezetünket. Több, mint tíz rangos nemzetközi és magyar díj, kitüntetés jelzi tudományos pályájának széles körű elismerését. A film munkásságának ismertetésén túl főként a Néprajzi Múzeumban eltöltött éveit és a Kádár korszakban megvívott szakmai küzdelmeit mutatja be.

Cselekmény címkék

tudós
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012