Print

Naphosszat

documentary 47 min, HD
Color Hungary

Synopsis

Az eddig Magyarországon leginkább színészként ismert Kolovratnik Krisztián most rendezőként áll elénk Naphosszat című dokumentumfilmjével. A film főszereplői Törőcsik Mari, a magyar színjátszás Európa szerte ismert színésznője és Anatolij Vaszilijev, korunk egyik legjelentősebb színházi rendezője.

A film - szereplőkben és témában egyaránt - kuriózumot tár elénk. Törőcsik Mari a fizikai- , Anatolij Vaszilijev pedig alkotói halálából feltámadva találkoznak ismét közös munkájuk során. Testközelről pillanthatunk bele egy mű születésének folyamatába, végigkövetve élet-halál harcaikat. Hogyan lehet önazonosnak maradni a mai világban? Van-e létjogosultsága a valódi értékeknek? Hova tart ma az európai színházi kultúra? Ezekre a kérdésekre keresi a választ korunk két élő színházi legendája. Pillanatképeket láthatunk egy olyan színházról olyan alkotókkal, akiknek eszméi talán már utópisztikusak, ugyanakkor szükségszerűek a mai világban. Erre pedig nincs jobb eszköz, mint ők maguk és a kettejük között feszülő alkotói harc - ami szellemi örökséggé formálódik a következő generációk számára.


Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |