Print

Nyár utca, nem megy tovább

feature 72 min, HD
adaptation , comedy , drama Color

Crew

director János Vecsernyés
  writer Zoltán Egressy
  producer Dénes Szekeres
     
  director of photography Márton Ragályi
  editor Csaba Tóth
     
  sound Attila Madaras , Attila Tőzsér

Cast

Éva Kerekes
  Péter Haumann
  Kata Bartsch
  Vera Sipos
  Tamás Keresztes
  feature film Tivoli-Filmprodukció Kft.
     
  Release date Thursday, 05 May 2011
     

Synopsis

A film egy vasárnap délelőtt játszódik Budapesten, a 74-es trolin. Február van, a lombok viszont a rendhagyó időjárásnak köszönhetően már kizöldültek. Az eső folyamatosan zuhog. Valós időben, hetvenegynéhány perc alatt történik minden, időmúlás nincs a történetben. Igazi magyar abszurdról van szó, amennyiben egy trolieltérítés a történet lényege. A 74-esre felszálló pasas kötött pályás járművet próbál eltéríteni. Ráadásul a hétvégi kis forgalomban az éppen trolin tartózkodó összes utas jól ismeri őt. Úgy tűnik, napjaink Magyarországának logikusan alig magyarázható eseményeiről abszurd módon lehet a legpontosabban beszélni, ez jellemzi leginkább mindennapjainkat. Az abszurditás maga szimbóluma annak, amiben élünk.

A film műfaját nehéz meghatározni. Tragikomikus a hangvétel, de az abszurd helyzetek a film vége felé a könnyed megoldás felé mutatnak. Már úgy tűnik, a komikum-szál erősödik fel, de a történet mégsem happy enddel zárul. Ellenkezőleg, váratlanul tragikus fordulat történik.

Plot keywords

gergely péterfy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |