sex hikaye

Vakondok 2 - Demoscene (Vakondok 2 - Demoscene)

documentary 90 min, HD
educational Color Hungary
language: Hungarian

Synopsis

Az 1980-as évek elején valami örökre megváltozott a világban. A számítástechnika, főleg a sokak számára elérhető áron megjelent Commodore 64 számítógépeknek köszönhetően, betört a háztartásokba, tömegek számára nyitva meg ezzel a lehetőséget digitális alkotások létrehozására.
De nem csak a már meglévő alkotófolyamatokat ültetették át a számítógépek kezelőfelületeire, hanem teljesen új, mindezidáig kivitelezhetetlen művészeti formák is megjelentek. A számítógépek lehetőséget teremtettek ugyanis arra, hogy az alkotó, fizikai beavatkozás nélkül, csupán a matematika nyelvén kommunikálva, programkódokat írva hozhasson létre képi és hanghatásokat, és kombinálja ezeket a legkülönfélébb audiovizuális hatások elérése érdekében.
Ilyen technika alkalmazásával, vagyis számítógépre írt programokként születettek meg a demok, és velük együtt a demoscene nevű szubkultúra. A Vakondok most egy olyan közösséget mutat be, ahol a legmodernebb technika mellett néha kifejezetten a számítástechnika hőskorából származó megoldásokból próbálják meg kihozni a legjobbat.


Plot keywords

computer technic, demoscene, subculture, virtual community

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!