sex hikaye

Ben Kingsley

 

színész

Életrajz

Eredeti neve: Krishna Bhanji. Indiai orvos és egy angol modell-színésznő fia. Orvosnak készült, ám 16 évesen a Lear király hatására úgy döntött, inkább színész lesz. Nevét apja tanácsára változtatta meg. Két éven át egy utazó színtársulattal, a The Children's Theatre-rel vándorolt az országban, így sikerült komoly színpadi gyakorlatot szereznie. Az egyik színmű zenéjét is ő írta, ám zenei karrier helyett mégis hű maradt a színészethez.
1967-ben a Royal Shakespeare Company tagja lett. 1972-ben A kulcsszó: félelem című thrillerben kapta első játékfilmes szerepét. Richard Attenborough filmjében Gandhi megformálásáért elnyerte a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat. Kingsley egy csapásra nemzetközi hírnévnek örvendő művész lett. Tartott azonban attól, hogy beskatulyázzák, ezért igyekezett sokféle karaktert eljátszani, melyekért több Oscar-jelölést és Golden Globe jelölést is kapott.
2001-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

Filmográfia

színész
 
1998 Bűn és bűnhődés

 

Referencia

kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Műfajok

dráma
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Linkek

Port.hu