sex hikaye

Megmenekültek az MTV-MMKA-filmek

Ha lé nincs, jó a szamár is

2009. november 10. - filmhu
Megmenekültek az MTV-MMKA-filmek
Úgy tűnt, az MTV-MMKA közös tévéfilmek mezőnye a takarékosság miatt nem készülhet teljesen el, ám a résztvevők megtalálták a mindenkinek üdvözítő megoldást.

Nemrég adtunk hírt a Magyar Televízió és a MMKA együttműködésében leforgott produkciókról, ám a kétéves kooperáció második felének megvalósulásáról már ellentmondó hírek érkeztek az MTV-t érintő költégcsökkentési intézkedések miatt. A folytatásról Pusztay Andrást, az MTV filmgyártásért felelős producerét kérdeztük, aki elmondta, hogy a megváltozott körülmények miatt újra tárgyalóasztalhoz kellett ülni a köztévé és a produkciók képvielőinek.

Végül az a megoldás született, hogy az MTV gyártási, infrastrukturális és egyéb nem közvetlen financiális segítséget nyújtva tud a már előkészítésben lévő produkciók elkészítésében részt venni. Persze ez a filmek megvalósításának áttervezését igényli, az MTV eszközparkját az egyes stúdiók, produkciók eszközeivel ellentétben nem kifejezetten filmgyártásra hozták létre, illetve voltak olyan produkciók, ahol az egész koncepciót át kellett igazítani a lehetőségekhez - a célja azonban mindkét félnek ugyanaz: készüljenek el a filmek.

A Hajónapló már látható a képernyőn

Hisz a köztévének  - nem utolsósorban a közelgő digitális átállás miatt - ugyanolyan fontos az új, minőségi, népszerű tartalom, filmek előállítása, mint az egyes produkcióknak a sok energiát és pénzt felölelő elékészítéssel megkezdett projektek befejezése. Így a projektek - melyek közül elsőként a múlt hét csütörtök este már látható volt a rendszerváltást feldolgozó Hajónapló első epizódja - végül egy kis bizonytalanság után folytatódhatnak. A megoldásnak köszönhetően elkészülhet például Goda Krisztina Kezelő, Mészáros Márta Ármány és szerelem Anno 1952, vagy éppen Esztergályos Károly Szégyen című filmje is - összegezte a helyzetet Pusztay András.






nka emblema 2012