sex hikaye

Valami Amerika

játékfilm 115 perc, 35 mm
vígjáték színes magyar

Stáb

rendező Herendi Gábor
  forgatókönyvíró Márton Gyula , Herendi Gábor
  producer Herendi Gábor
     
  koproducer Kálomista Gábor
  operatőr Jordi Rexach
     
  vágó Király István
  zene Kellerman Kristóf , Dés László , Hrutka Róbert , Pély Barna , Pálvölgyi Géza , Bonbon zenekar , Venus zenekar
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Básti Juli
  Bede Fazekas Szabolcs
  Dengyel Iván
  Fesztbaum Béla
  Fullajtár Andrea
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Skyfilm Kft. , Megafilm
  hangi utómunka R.D.I Sound Design Stúdió
     
  bemutató 2002. február 7.
     

Szinopszis

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ő az "amerikai", aki egy jobbkormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" és a talán még nagyobb kalamajkát jelenti.

Tamás bátyját, Ákost - a menő építési vállalkozót - és öccsét, Andrást - a világban helyét keres művészlelket - hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével.

Az összeg másik felét - ami ez esetben hatvan millió forint - viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel.

Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó.

Cselekmény címkék

film, pénz, szélhámos
Értékelés
8
1 szavazat

díjak

2009 Kolozsvár Comedy Cluj : Közönségdíj

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012