sex hikaye

Kapitalizmus: szeretem

a topikot nyitotta: zacherlászló | 2010. február 4. csütörtök, 23:46

rendezés  


egy oldalon
3-1  /  3


 
2010. február 16. kedd, 11:39 3. | kmb

nem vagyok biztos benne, hogy Moore a "globalizációkritikus" nemzedék viszonyítási pontja lenne, inkább talán a demokrata szavazók balszárnyának az. másrészt nem igazán értem mit ért a recenzens "populizmus" alatt. azt tudom, hogy szoclibül ez azt jelenti, hogy csúnya dolog, de ezen túl vmi deszkriptív tartalom...?

 

a film tényleg elég primitív egyébként, ez OK. Moore kapitalizmus-kritikája moralizáló jellegű, ami könnyen támadható, bár ua. sztem elég távol áll az anarchista fanzine-ek stíljétől is.

 
2010. február 11. csütörtök, 00:31 2. | Reggaesun

az is vicces, hogy speciel az Amerikai Egyesült Államok alkotmánya nem használja egyszer sem a demokrácia szót, ebből kifolyólag a kapitalizmus és a demokrácia nem együtt járó fogalmak. Gondolhatunk azonban akár a görögökre is, akik tanait oly bőszen hirdetjük, mert ugye ők alapozták meg a demokrácia rendszerét. De kérdem én, hogy vehetünk példának egy olyan ókori hatalmat, ahol a demokrácia égisze alatt a gazdagabbak rabszolgákat tartottak? Kissé abszurd.

 
2010. február 4. csütörtök, 23:46 1. | zacherlászló

Felszínesség, csúsztatás, illúziók...igen, ez jellemzi a kritikát!

Az meg külön bájos, hogy egy magyar védi meg egy amerikaitól a kapitalizmust meg a demokráciát. (Melyek, egyébként, nem feltételezik egymást!)

 


nka emblema 2012