sex hikaye

Langyos filmek szemléje

a topikot nyitotta: Minovics | 2010. április 2. péntek, 09:31

rendezés  


egy oldalon
4-1  /  4


 
2010. április 2. péntek, 15:45 4. | Minovics

Ja, ok. Sas nem bírja a kritikát, értem.

Szerintem az amúgy egy determinált dolog, hogy a kritikusokat soha nem fogják túlzottan szeretni az alkotók. Ha szeretik, akkor a kritikusokkal van a baj, mert valszleg nyalnak és/vagy elfogultak.

Az meg tényleg elég általánosító kijelentés, hogy az online kritika csak személyeskedő és mocskolódó lenne. (Bár tény, hogy kevésbé elnéző, mint a Filmvilág, ahol magyar filmről vagy jót, vagy semmit, ugyi-ugyi?) Itt is jelennek meg színvonalas kritikák(néha én inkább személyes ismeretségből fakadó elfogultságot érzek), de ott van a filmtett is, és biztos lehetne még példákat felhozni.

Az „elbasztad tata” szerintem egy baráti gesztus volt, talán a mestert kéne megkérdezni, hogy ő sértésnek vette-e? (Sejtésem szerint nem.)

Azt végképp nem értem, hogy mit akadnak ki egyesek annyira a trágárkodásokon, ezt a gonzo stílust már a MANCS a 90-es évek elejétől nyomja, inkább unalmas már, mint szokatlan, vagy botrányos. Még ha valami ókonzervatív háborodna fel, de hogy ballib értelmisikben ez megütközést kelt – mindenesetre számomra érdekes.

A fórumok meg arra (is) vannak, hogy kidühöngjék magukat az emberek. Szar dolog a véleményszabadság, de akiknek nem tetszik, annak nem kötelező olvasnia.

A mostani filmszemle sztem jobb volt az átlagosnál, csodálkozom, hogy a szakmának nem ez jött le.

 

 
előzmény: filmhu #3
 
 
2010. április 2. péntek, 13:34 3. | filmhu

"Miért pont a legizgibb részt hagyjátok ki? :)))"

Mert egyáltalán nem volt izgalmas, személyeskedő, értelmetlen és felesleges volt. Háttér: Bujdosó kritikája a Szélcsendről. Egy kósza idézet a beszélgetésből a filmklub twitterén.

 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: Minovics #1
 
 
2010. április 2. péntek, 12:29 2. | principessa1121

...hogy mit gondolunk arról, hogy az online filmkritika személyes hangvételű, mocskolodó írásokat jelentethet meg."

Én aztán nem mondom, hogy igényes a reklámblokkok közé szorított snittek filmként való eladása, meg hogy nincs mit javítani egyes alkotások színvonalán, de ez a fenti mondat ettől teljességgel független, és - tisztelet a kivételnek - maximálisan megállja a helyét. Sok esetben abszolút minősíthetetlen a kritikák hangvétele. Az már csak a sors iróniája, hogy ezt éppen Sas Tamás mondja ki.

 
2010. április 2. péntek, 09:31 1. | Minovics

„Bujdosó és Sas szóváltásának részletes idézésétől most eltekintünk.”

 

Mér?

Miért pont a legizgibb részt hagyjátok ki? :)))

 

„Janisch Attila a magyar internetes fórumok ellen rohant ki, a POSZT válogatójaként a színházi világban nem találkozott a magyar filmes újságírásban uralkodó stílussal és gyűlölettel, pedig ott is vannak félresikerült munkák.”

 

A gyűlölet is lehet jogos, ezért OKA nem csak a „gyűlölködőkben”, hanem a „gyűlölködők” által gyűlölt személyekben is keresendő.

Ezen azért úgy egyszer legalább talán érdemes lenne elgondolkodni – szerintem.

(Meglehet, ez azzal a kockázattal jár, hogy esetleg kiderül, hogy az inkriminált személyek valóban rongy emberek, tehát az irántuk érzett gyűlölet teljes mértékben indokolt és érthető.)

 
hozzászólások száma: 1
 

nka emblema 2012