sex hikaye

Egy csók és a semmi

a topikot nyitotta: cty | 2010. május 28. péntek, 18:23

rendezés  


egy oldalon
3-1  /  3


 
2010. május 31. hétfő, 17:55 3. | liboranita
cty: igazad lehet, de ott sántít a dolog, hogy a satc mint tévés sorozat szerintem alapvetően nem tévés szemlélettel készült (lehet mert kábeles volt?), ezért joggal vártam/vártuk el, hogy a filmváltozat is hozza a színvonalat - míg éppen a filmváltozatra lett igaz, hogy tévés szemlélettel készült. ha lesz következő rész, nem fogom kritizálni.
 
előzmény: cty #2
 
 
2010. május 28. péntek, 19:43 2. | cty
ja és még valami: a filmkritikusokat és -rajongókat el kellene tiltani minden olyan dologtól, aminek folytatása van, vagy lesz. értem ezalatt a mindenféle képregényadaptációkat, rajzfilmeket és egyéb nyári tömbbontókat. aminek folytatása van, az tévé. mindegy, hogy moziban játsszák, az a tévénéző emberhez van hozzászabva, nem lehet ezeket az alkotásokat a hagyományos filmes szemlélettel sem nézni, sem kritizálni.
 
hozzászólások száma: 1
 
 
2010. május 28. péntek, 18:23 1. | cty
haha, végre másnak is leesett. az első rész kapcsán írtam egy kritikában a Tarr-hasonlatot, a jelenetek látszólagos dramaturgiai céltalansága kapcsán. nyilván nem pontosan ugyanarról beszélünk, de akkor is van valami meditatív jellegű, az idő tényét egy kizárólag sosem-múló örökkévalóságnak bemutató narratív beütés ezekben a filmekben. ehhez elég, ha csak az alaptételre gondolunk: ötvenévesen is viselkedhetsz úgy, mintha tizenöt lennél - és mi az örökkévalóság, ha nem ez? mármint, ha gyakorlatias-populáris felfogásból nézzük, mert nyilván senki -szerencsére még a film hősei sem- él örökké.

nka emblema 2012