sex hikaye

Tarr Béla a Berlinale versenyprogramjában

a topikot nyitotta: cty | 2011. január 19. szerda, 10:15

rendezés  


egy oldalon
8-1  /  8


 
2011. január 25. kedd, 16:39 8. | zacherlászló

Bevallom, én sem a társasági élmény miatt járok moziba.

Ráadásul, jól megválasztott időpontban, nagy esély van arra, hogy csak néhány ember üljön a nézőtéren. (Többször volt már szerencsém ahhoz, hogy egyedül nekem vetítettek.)

 
előzmény: cty #7
 
 
2011. január 25. kedd, 08:04 7. | cty
A mozi alapvetően egy társasági esemény, ahol nem csak a film számít. Ezt nem negatívumként mondom, csak nem az én stílusom. Pl. zavar az, hogy idegenek társaságban nem lehet (nem tudok?) sírni egy filmen, ez pedig szükséges feltétele bármiféle katarzisnak. Mivel engem amúgy is csak maga a film érdekel, maradok az otthoni vetítővászonnál. Ami egyébként nem sokkal kerül többe, mint egy tévé. Az artmozikat meg tartsák életben azok, akik szeretnek odajárni. A Torinói lovat még talán megnézem moziban, de egy multiplexben, du. kettőkor, ahol rajtam kívül senki más nincs a teremben :)
 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. január 24. hétfő, 17:45 6. | zacherlászló

Nem halott, legfeljebb halódik.

Mint minden, ami értékes!

Azért én még sokáig szeretnék (art)moziba járni. A mozi ugyanis sokkal több, mint egy tévé vagy egy számítógép képernyő.

 
előzmény: cty #5
 
 
2011. január 24. hétfő, 16:49 5. | cty
Persze hogy halott. Pont azért lesznek egyre nagyob kincsek az ilyen filmek. Majd mesélhetjük unokáinknak, hogy "hej, amikor én még Tarr Béla filmprömiereket láttam a moziban..." - "Papa, mi az a tarrbéla? És mi az a mozi?"
 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: DJ Bill #4
 
 
2011. január 23. vasárnap, 11:51 4. | DJ Bill
Dehát mindannyian tudjuk, hogy a mozi egy halott dolog.
 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. január 21. péntek, 09:47 3. | zacherlászló

Ez szép. Egyetértek.

Remélem azért, hogy a jövőben nem csak amerikai kaptafára készült (Goda Kriszta) filmek készülnek!

 
előzmény: cty #2
 
 
2011. január 19. szerda, 10:40 2. | cty
És ha neadjisten, Bélabá tényleg visszavonul, akkor gondoljunk arra, hogy az elmúlt 20 évben egy olyan alkotó tevékenységének lehettünk szemtanúi közvetlen közelről, amilyen nagyon ritkán adódik a filmtörténetben és hogy hálásak lehetünk, hogy ez pont a mi életünkben -illetve annak abban a szakaszában, amikor a legnyitottabbak vagyunk az ilyesmire- történt meg. A "feltörekvő generáció" filmjei sehol sincsenek ezekhez képest, mert ehhez egy olyan életfelfogásra, -szemléletre van szükség, ami megteremtheti egy ilyen kegyetlenül szigorú esztétikának az alapelveit - és manapság ez már nem trendi. De talán soha nem is volt.
 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. január 19. szerda, 10:15 1. | cty
Lehetne ide is a szokásos fikázó, negatív és cinikus kommenteket írni, de az igazság az, hogy kurvajó dolog, hogy végre elkészült ez a film. Jegyezzük meg jól ezt a pillanatot, mert egy darabig biztos nem lesz részünk ilyesmiben.

nka emblema 2012