sex hikaye

Külföldi rendezők is csatlakoztak a magyar filmesek tiltakozásához

a topikot nyitotta: Minovics | 2011. február 9. szerda, 01:10

rendezés  


egy oldalon
41-22  /  41


 
2011. április 5. kedd, 18:36 41. | Harvey Weingard

Megkaptuk a választ!

Igazi tarisznyarák mintabalfasz UFO.

http://raskol.tumblr.com/post/4238285454/az-ugy-volt-hogy-a-szikrazo-napsutes-helyett

 
előzmény: Kaló-Film #9
 
 
2011. február 26. szombat, 17:44 40. | Harvey Weingard

Fekete!

 

Ne már?

 

Tényleg feladod?

 

Hát, most sem csalódtam nagyot.

 

De ne aggódj, nem meséljük el apukádnak, hogy koncentráció-problémáid vannak. Szegénynek így is elég nagy baj lehet, hogy nem hagyhat fiúutódot maga után...

 
2011. február 21. hétfő, 15:05 39. | Minovics

Tarr maga gondoskodott arról, hogy elterelődjön a figyelem a filmről. Hacsak nem igaz az, hogy a Tagesspiegel kiforgatta a szavait. Persze az is lehet, hogy részeg volt, mikor nyilatkozott.

Senki nem kényszeríti, hogy hülyeségeket beszéljen. (Vagy mégis?...) Mint mondta, szabad ember -- jogában áll az igazat mondani. Leglábbis Németországban, az még ugye szabad ország...

Különben ezért nem kéne ilyen nyilatkoztokat tenni, aláírni, mint a Andy elleni. (Már azoknak, akik nem szeretnének belekeveredni a politika világába.) Lehet, hogy a Misimókus Szabadkőműves Páholyban ez pluszpont, de a közvélemény nem lesz hálás érte.

 
előzmény: zacherlászló #36
 
 
2011. február 21. hétfő, 11:37 38. | dawg
Sokaig vallalta a velemenyet... ennyit rolad belus
 
2011. február 21. hétfő, 10:05 37. | gezanothaft
Milyen sikernek? Ezek a díjak már régen a politikáról szólnak. Miért Tarr kapta a nagy díjat? Csak nem a teljes német média volt tele sírva a magyar sajtó szabadságról meg fasiszta veszélyről? Tavaly ez a film nem kapta volna meg a nagy díjat. Ez politikai és nem szakmai elismerés volt.
 
előzmény: zacherlászló #36
 
 
2011. február 21. hétfő, 09:42 36. | zacherlászló

Tarr kijelentette neki, hogy mindaz, ami megjelent, „szöges ellentétben áll azzal, amit ő nyilatkozott”.

http://mandiner.hu/cikk/20110221_meghamisitottak_tarr_szavait

Jó lenne már "csak" a sikernek örülni!

 

 

 
hozzászólások száma: 2
 
 
2011. február 21. hétfő, 00:02 35. | dawg
Szokas szerint ugy viselkedik, mint egy barom. Nem tudja elviselni, hogy ezentul nem az o haverjai osszak a penzt, es ujra be kell nyalnia magat valakinek a seggebe. Amugy meg tenyleg nem ertem mit jatssza itt az eszet.

Azert arra nagyon is kivancsi lennek, hogy a "muveszur" civilben mivel foglalkozik, illetve meg is mi a fenebol el meg...
 
előzmény: Minovics #34
 
 
2011. február 20. vasárnap, 14:07 34. | Minovics

Újabb hazugság-áradat.

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2011/02/20/a_kormanynak_kell_mennie_nem_nekem/

 

"Ez a kormány éppen most változtatja meg az alkotmányt, és húsz évnyi hivatali időre rendezkedik be. A kormánynak kell mennie, nem nekem. "

Nem fog menni. Ki fogod bírni.

 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. február 20. vasárnap, 14:06 33. | Minovics

Tarrnál kevésbé jelentős, kevésbé eredeti (és nemzetközileg kevésbé elismert), 50 évvel ezelőtti rendezők neveit is ismerjük most. Miért ne ismernénk akkor a ő nevét ötven év múlva.

 

 
előzmény: Kaló-Film #32
 
 
2011. február 19. szombat, 18:16 32. | Kaló-Film

Ezt az 50 éves teória nem az én fejemből származik.

Kb egy nálam 3x idősebb, bölcsebb, okosabb ember mondta aki már látta az összes olyan filmet amely az emberiség számára jelentős.

Mikor előállt evvel, jómagam is csodálkoztam, hiszen tudom mekkora elismerést kap Tarr, nem tudtam elhinni, de amit eddig ez a barátom megjósolt az mindig bejött.

 

üdv!

 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: Minovics #29
 
 
2011. február 19. szombat, 11:14 31. | Fekete

A harmadik bekezdésnél föladtam; a grafomániád sem mentség az összehordott butaságaidra.

Befejeztem.

 
előzmény: Harvey Weingard #30
 
 
2011. február 18. péntek, 22:58 30. | Harvey Weingard

Fekete:

 

Bocs, csak gondoltam mivel lecicamaciztál valakit, mégsem szólíthatlak nemi identitást diszkrimináló módon, és ezért ez jutott eszembe...

Egyébként ha nem érted, hogy mire vonatkozik a "fiam", akkor te csakis valami vén csataló lehetsz, aki arra veri magát, hogy egy olyan embert oszt Kaló személyében, aki tényleg a fia lehetne. Viszont ha te tényleg tanítasz/tottál (és nincs okom kétségbe vonni a szavaidat), akkor úgy basználak vissza az iskolapadba pszichológiát meg pedagógiát tanulni, hogy csak nyekkennél (ha már empátiát nem adott az Úristen. Ha meg nem akarod őt empátiával kezelni, akkor hallgass bölcsen! Gondolom nagy pillanat volt az életedben, amikor beszóltál neki. Remélem a gyerekeidnek is megmutattad, és ők is büszkék rád).

Szerinted így kell idősebbként és okosabbként valakivel kommunikálni? Így kell valakinek átadni azt, amit te tudsz (még ha az csak egy vélemény is)? Így, hogy undorító cinizmussal tördeled a szárnyait? Te csakis a főiskolán taníthatsz (bár, országunk pedagógiai mentalitását tekintve, nem csodálnám, ha bárhol máshol tennéd. Csak ott olyan jellemző ez a hangvétel). Ha helyre akarod tenni Kalót, akkor tehetnéd konstruktívan is, vagy intően. Persze megértem én, hogy véded a barátaidat - de hát ez meg szomorú: hogy az elvtársak előbbre valók, mint a bölcsesség...

 

Ha kilátnál a saját segged peremén kívül, akkor persze beismernéd, amit tudsz: hogy a filmkészítés a lelkesedéssel kezdődik és a kitartással folytatódik (és aztán/mellette/közben még sokat, sokat, SOKAT kell tanulni - de ez Magyarországon amúgy sem divat, nem igaz? Itt mindenki művész). 

Az érvelésedet meg ugye a negatív lelkesedéssel te se gondoltad komolyan... Majdnem vicces volt, csak én nem értem ezt a bölcsész-esztéta humort. De nyugodtan oszd meg velünk, hogy te miért lelkesedsz, mert szerencsére nem kell majd sok billentyűt nyomogatnod hozzá!

 

És azért, akár magam minősítése árán is, de engedd meg, hogy én minősítsem a riposzodat: SZÁNALMAS. Nem tehetek róla, egyszerűen muszáj volt szóvátennem, hogy milyen iciri-piciri kicsi ember lehetsz, ha ez a stílusod - azzal együtt, hogy Kalóé is hagy kívánnivalót maga után. De neked mi a mentséged? Nehéz az élet szex nélkül?

 

Nekifutok, bár szerintem te is érted, csak próbálod elhitetni a külvilággal, hogy hülye vagyok (amiben van némi igazság, de azért ha a névjegyeink autóskártyák lennének, hidd el, hogy az enyém ütné a tiédet). Tehát arról van szó, hogy amikor megvesz egy filmet egy forgalmazó, azt nem azért teszi, mert nagyon jó film, ugyanis ha így tenne, akkor már előszerződést kötne az alkotóval, és akkor már eleve ő birtokolná a sales-jogokat, és akkor lenne Tarr Bélának miből filmet csinálni állami támogatás nélkül is. Amikor megvesznek egy kész filmet, akkor az azt jelenti, hogy úgy gondolják, hogy meg fogja majd nézni annyi ember, ami visszahozza nekik ezt a befektetést. Ráadásul nagyon okosan úgy veszik meg a filmeket civilizált országokban, hogy még a díjkiosztó előtt, ugyanis a díj a jó kereskedők kezében egyfajta tőzsdei index-befolyásoló: ha a film nyer, akkor az ára emelkedik. (Ha a film veszít, akkor nem is biztos, hogy meg kell venni.)

És ha ne adj Isten még mindig nem értenéd, akkor az Piranha 3-D-t eddig 61 országba adták el - csak moziforgalmazásra. Gondolom ettől baromi jó film, és akik megvették mind kiválóan értenek a filmhez, sőt, rajonganak érte, és hisznek annak értékközvetítő erejében.

 

Egyéb kérdés? Vagy mehetek lemosni a szaros gumicsizmát?

 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. február 18. péntek, 17:55 29. | Minovics

Egyet kell értenem feketével, a lelkesedés bizony önmagában kevés.

Kaló valószínűleg JA-n kapta föl a vizet – ami nem csoda. Azonban egy mentálisan nem teljesen ép ember reakcióiból nem kéne messzemenő következtetéseket levonni egy egész szakmára vonatkozóan. (Ef-es valamivel jobb, ő csak belemerevedett a kis baráti körének az ízlésvilágába és világképébe, nem tud kitörni belőle. Néha azért odalök, pontosabban fogalmazva hozzá-hazudik néhány látszat-érvet, hogy legitimálja a meggyőződéseit. Aztán ha olyan véleménnyel találkozik, ami ütközik az ő világképével, először elkezd hisztériázni, majd a szélsőségek világába száműzi a vitapartnerét és a nézeteit. Persze ha csak azért csinálja, hogy megvédje a barátait, az szép dolog.)

Tarr nevét valószínűleg 50 év múlva is ismeri fogják, erre mondjuk fogadni mernék. Attól, hogy emberileg egy faszkalap, politikai szempontból egy káros anarchista, még lehet szuggesztív alkotó. És az is, csak egyesek kicsit túlértékelik, és tényleg keveseknek szól.

Az meg bizony igaz, hogy a művészetet, főleg az olyan költségeset, mint a film, államilag támogatni kell. Minden ellenkező híresztelés ellenére nem gondolja ezt másképp a mostani kormány sem, csak kicsit más elképzelése van a művészetről, a kultúráról, meg a források elosztásáról, mint az eddiginek. Hogy mi fog kisülni belőle, azt előre nem nagyon lehet látni, majd talán 3-4 de még inkább 8 év múlva, hacsak addig nem jönnek vissza ismét a kommunisták.

 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. február 18. péntek, 12:36 28. | Kaló-Film

Nagyon szívesen!

Jó látni hogy él az önkritika kedves Feketében is!

 
előzmény: Fekete #27
 
 
2011. február 18. péntek, 12:19 27. | Fekete
Köszönöm, megint megnevettettél.
 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: Kaló-Film #26
 
 
2011. február 18. péntek, 10:42 26. | Kaló-Film

Akik nem értenek hozzá tanítják, sokszor hallottam már és sokszor beigazolódott már. Mi legalább teszünk is valamit nem csak beszélünk róla. Az hogy ide beírtam a reklámunkat csupán népszerűsítési célból történt, ugyanis a producereink nem azt várják hogy "kultúrát teremtsünk", hanem nézőket és elismerést remélnek azokért a pénzekért amit  saját bevételeikből adnak nekünk.

Azért azok a nagyok is tanulhatnának egy kis szerénykedést akik az emberek pénzéből készítenek olyan filmet amire senki sem kíváncsi. Aztán amikor a nagy "alkotó" kultúrateremtő" kontraszelektáltaknak a képébe vágják az igazságot akkor csak annyit mondanak hogy el lehet menni és nem kell nézni ha nem tetszik. Ez nem így működik ha adóforintokból készítek filmet. Elsősorban az lenne a cél hogy a közönség szórakozzon és művelődjön. Ha valamelyik hiányzik akkor a film nem jó. Mondhat akárki akármit, a film nem jó. Tény, el kell fogadni. Innentől kezdve csak a modern és "kortárs" művészetet körüllengő sznobizmusról lehet beszélni.

Lord Meldrum mondta, a modern művészeti alkotásokat sajnos szeretni kell még akkor is ha az egyébként rossz.

Jobb is lesz ha végetér ez a közalapítványos filmezés mert belterjes lett siznte az egész. Az alkosson aki a legjobban el tudja magát adni és a legjobban tudja hozni azt amire a nézők kíváncsiak. Fel kell venni a nyugati cipőt, kész. Kultúrát és szórakozást egy tálcán kell kínálni, ezért nincs értelme olyan emberektől tanulni mint akik a magyar "művészképző" iskolákban heverésznek és csak kaszírozzák a jó kis pénzeket a semmire, mert ilyen dolgokat tanítanának csak.

Álszentséggel és szerénykedéssel a mai világban nem tudja megállni senki sem a helyét.

(Most is csak azért van időm ilyenekre válaszolgatni mert jelenleg lektorálják a frgatókönyvemet, nem kell aggódni, hamarosan elhúzok megint pár hónapra...)

Üdv: Kaló-B. Péter

 

 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: Fekete #24
 
 
2011. február 18. péntek, 10:16 25. | Kaló-Film

Köszönöm a jó tanácsokat. Így teszek már hosszú ideje és van is aki tanít. Tehát nem kell aggódni nem vagyok olyan barbár mint amilyennek elsőre tűnök.

 

Üdv!

 
előzmény: Harvey Weingard #23
 
 
2011. február 18. péntek, 10:03 24. | Fekete

Miért is lennék a fiad? A srác lelkessége önmagában egyátalán nem erény. Vannak lelkes szerencsejátékosok, állatkínzók, szatírok is. Sok embert tanítottam, de amikor ilyen mértékű pökhendiség ennyire... khm... szerény teljesítménnyel párosul, azt nem akarom minderáron empátiával kezelni. A stílusom minősítése elsősorban a te stílusodat minősíti. A második bekezdésednek meg fuss neki mégegyszer.

 
hozzászólások száma: 1 | előzmény: Harvey Weingard #22
 
 
2011. február 18. péntek, 01:52 23. | Harvey Weingard

Kaló!

 

Eggyel szerényebben, gyermekem.

 

Van benned lelkesedés, és ez jó, de még hosszú és rögös út áll előtted. Kezdd tanulással. Olvass sokat, nézz filmeket, hallgass audiokommentárokat, böngészd a Netet. Tanulj! És inkább ezzel kúrd el az idődet, meg effektív filmcsinálással, mint azzal, hogy beszélsz róla. A rendszer valóban hanyatlik, de majd akkor örüljünk, amikor hallottuk a döndülését. Addig sem muszáj ellenségeket szerezni magadnak.

 

Ha elfogadsz egy jótanácsot, nem annak van igaza, aki hangosabb. Nem kell verni a tamtamot. Dolgozz csöndesen! És ne hallgass a rosszakarókra. Viszont a segítő kritikára figyelj oda, hogy nehogy olyan legyél, mint azok a seggfejek, akik most éppen pánikolnak.

 

És ne veszítsd el se a hitedet, se a lendületet. Ez egy nagyon kemény pálya, és nagyon csúnyán bele lehet rokkanni. Oszd be az erődet, és töltsd hasznos dolgokkal! Jó alkotást!

 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. február 18. péntek, 01:47 22. | Harvey Weingard

Fekete!

 

Eggyel szerényebben, fiam.

A srác még éretlen, de legalább lelkes. Ezt is tudni kell értékelni. Ha segítséget nem tudsz neki ajánlani, akkor a szutyok cinizmusodat nyugodtan tartsd meg magadnak. És próbálj meg olyan stílust felvenni, ami egy intelligens emberhez méltó, és nem valami okoskodó tarisznyarákhoz, aki azt hiszi, hogy attól, mert járt egyetemre, ő fingja a passzátszelet. Szerintem értelmesebbnek néznél ki, ha nem leiskoláznád a srácot, hanem beszélgetnél vele. Még az is lehet, hogy tanulna tőled valamit.

 

Ja, és az, hogy egy filmet hány országba vesznek meg, az semminek sem az értékmutatója. Az csak azt jelzi, hogy van közönség rá. Ettől a film lehet szar is, de van benne valami, amit a közönsége meg fog kajálni. Üdvözöllek a kereskedelem világában! (ezzel nem azt mondtam, hogy TB filmje szar lenne, még mielőtt valaki kiabálni kezdene. De ha van köztünk forgalmazó, vagy olyan, aki tudja, hogy a Londoni férfit hány országba vették meg, nyugodtan jelezze, és akkor hamut szórok a fejemre...)

 
hozzászólások száma: 1
 
41-22  /  41

nka emblema 2012