sex hikaye

KAFF: Külsősök kíméljenek!

a topikot nyitotta: Fekete | 2011. június 22. szerda, 10:41

rendezés  


egy oldalon
5-1  /  5


 
2011. július 6. szerda, 17:02 5. | Fekete

Szerintem kb. ilyen egy fesztiválbeszámoló.

 
előzmény: roszo #3
 
 
2011. június 24. péntek, 09:28 4. | krahacs
Pál Balázs
 
2011. június 23. csütörtök, 21:51 3. | roszo
na de ki P.? :-)))
 
hozzászólások száma: 1
 
 
2011. június 22. szerda, 12:36 2. | vodalvera

Kedves Gábor!

 

Először is köszönöm, hogy megtiszteltél „hülyeségeimmel” kapcsolatos véleményeddel! Kaptam visszajelzéseket, de örültem volna, ha többen kihasználják ezt a filmhu adta lehetőséget a véleménynyilvánításra.

Nem tudtam arról, hogy be lett nevezve a filmünk a KAFF-ra és őszintén szólva fel sem merül bennem, hogy a versenyprogramban lett volna a helye. Amennyiben ez így lenne, nem vállaltam volna be a tudósítást. (Ha láttad a filmet, tudod, hogy egy félkész dologról van szó.) Érdekes ez az attitűd, hogy biztosan valami ellenérdekem van, ha kritikai véleményt fogalmazok meg. Hát nincs. Sőt.

Ha beleolvasol az eddigi, animációs témában megjelent cikkeimbe, akkor szerintem világossá válik számodra, hogy igenis nagyon fontos nekem a magyar animációs szakma, igyekszünk hírt adni minden fontos eseményről és filmről, és drukkolok minden animációs filmnek, függetlenül attól, hogy hol készült.

Viszont az igazságérzetemet sérti a KAFF gyakorlata, és azt gondolom, hogy a fesztiválnak sem tesz jót, hogy egy ilyen nagy támadási felületet ad. Egyszerűen összeférhetetlennek tartom az említett két dolgot, függetlenül attól, hogy hol milyen arányban készülnek filmek. És ez a gyakorlat sajnos a magyar filmszakmában korántsem egyedülálló. (Elég a csatolt cikkekig elmenni.) Azt gondolom, hogy ez nagyobb károkat okoz „az amúgy is romokban lévő műfajnak” és a magyar animációs szakmának, mint ez a cikk. Továbbá, amivel indoklod az előzsűri elfogulatlanságát – miszerint a díjak 80%-át nem Kfilmes munkák kapták – ugyanezzel lehet indokolni ennek az ellenkezőjét is….

A péntek reggeli konzultációval kapcsolatban nem gondolom, hogy félreértettem volna valamit, a MOME versenyfilmekről írott szemlés cikkeimet pedig megtalálod a harmadik bekezdésben elhelyezett linkek alatt – remélem, megfelel az elvárásaidnak.

Minden jót, Vodál Vera

 
előzmény: Fekete #1
 
 
2011. június 22. szerda, 10:41 1. | Fekete

Kedves Vera,

(Cikked írásakor bizonyára nem befolyásolta objektivitásodat az a tény, hogy az általad és P. által készített filmeket az előzsűri nem válogatta be a versenyprogramba.)

A KAFF minden hibájával együtt ma a magyar animációsok legfontosabb szakmai eseménye. A Kfilm által felkért elő- és (nemzetközi) főzsűri döntéseit esztétikai értelemben bárki megkérdőjelezheti, azonban az elfogulatlanságukat kevésbé. Erre a legegyszerűbb bizonyíték a díjazottak listája. A legfontosabb díjak kb. 80%-át nem Kfilmes munkák kapták. Sőt a MOME-sek által kifogásolt rendszer sem bizonyult olyan rossznak: többek között a fődíjat (most is, megérdemelten) is egy ilyen alkotás kapta.

A szakma nem tüntetett a távollétével. Több (ha tetszik ellenérdekelt) stúdió munkatáráin kívül számos, csak információs programban (ebben is volt jónéhány Kfilmes darab) szereplő film alkotóját is láttam. Az esti versenyvetítéseken alig lehetett ülőhelyet találni.

Az utóbbi időben mint talán a legkevésbé rossz helyzetben lévő stúdióhoz, a Kecskemétfilmhez igazolt több, korábban máshol dolgozó animációs is. Ezen kívül újabb generációk is jelentek itt meg. Számolj: egyszerűen itt dolgozik ma M.o.-n a legtöbb rendező.

A péntek reggeli konzultációval kapcsolatban is csúsztatsz. A „depresszív” jelző nem ilyen összefüggésben merült fel. Ha ott voltál (a három közül egyen?), miért nem személyesen tetted fel kérdéseid?

A cikked máskor nem is lenne lényeges, mindenkinek joga van hülyeségeket írni. De gondolom, nem kell ecsetelnem a mai magyar animációsfilm és az alkotók helyzetét. Neked, mint egy fontos filmes portál munkatársának, tartózkodnod kéne a féligazságoktól és valótlanságoktól, mert mérhetetlen károkat okozol az amúgy is romokban lévő műfajnak.

Írásodban futólag, mindössze két filmet említesz. Kíváncsian várom a többi film alapos, érdemi kritikáját.

Minden jót,
Ulrich Gábor

 
hozzászólások száma: 1
 

nka emblema 2012