sex hikaye

Két új magyar film előzetese készült el

a topikot nyitotta: cty | 2011. szeptember 19. hétfő, 09:40

rendezés  


egy oldalon
6-1  /  6


 
2011. november 23. szerda, 10:42 6. | Raw86

Blue Gold - Spot

http://www.youtube.com/watch?v=zq9833vJpe0

 
2011. november 23. szerda, 10:42 5. | Raw86

Blue Gold - Spot

http://www.youtube.com/watch?v=zq9833vJpe0

 
2011. október 21. péntek, 17:22 4. | cty
hogy is mondjam rövidebben: a szándék értékelendő, de sajnos kevés.
 
2011. október 21. péntek, 17:13 3. | cty

Igazad van persze, tény hogy nekem egyik sem jön be, de én inkább arra próbáltam utalni, hogy ezeknek nem a moziban lenne a helye. És ha jól látom a cikkből kiderül, hogy az egyik nem is oda készült, amit nagyon bölcs lépésnek tartok az alkotók részéről. Így kell ezt csinálni, nem úgy, mint a korábbi generációk, akik még mindig csak moziban tudnak gondolkodni. A mozit ki kell érdemelni, nem pedig megcélozni.

 

Egyébként nyilván ezen kívül is meg lehet kérdőjelezni a filmek létjogosultságát: pl a BEG a látottak alapján egy nagyon buta közönséget feltételez magának, az utóbbi évek magyar vígjátékaiban megszokott primitiv szintet még lejjebb nyomva; a másik filmnek pedig nem sok esélye van egy olyan világban, ahol a sokmillió dolláros mozifilm bármikor elérhető a neten és még egy laptop képernyőjén sem lehet mellette labdába rúgni. De mindkét filmre érvényes az, hogy ha nincs pénz, akkor új, eredeti ötlettel kell előrukkolni, mert a nagyobb produkciók lemásolása eleve bukásra van ítélve az összehasonlítás állandó nézői kényszere miatt.

 

Vagy ha fontosak a produkciós értékek, akkor ebből a kevés pénzből rövidfilmet kell inkább csinálni, a fiatal közönségnek az is eladható, mert ők már pár perces videókon nőttek fel, nem pedig nagyjátékfilmeken. És hát azt is ismerjük be, hogy a játékfilm készítést is ki kell érdemelni: nagyon sok 90 perces filmnek egyszerűen nincs olyan tartalmas forgatókönyve, amivel ezt a hosszt rendesen ki lehetne tölteni. Ilyenkor szoktak jönni a különböző erőltetett, mesterkélt fordulatok, ami pl a magyar vígjátékokra jellemző is szokott lenni.

 
2011. október 8. szombat, 15:05 2. | Harvey Weingard

cty!

 

Ne csináld ezt! Ennél te lényegesen értelmesebb vagy! Ne hagyd, hogy a szád előrébb járjon, mint a szemed.

 

Lehet, hogy a te ízlésednek egyik produkció sem felel meg, de azért két apróságon nem ártana elgondolkozni. Az egyik a költség. A Sherlock 20millából, a másik 200EZER-ből készült. MAGÁNPÉNZBŐL. Sőt, ALKOTÓI magánpénzből. Nevezd meg légyszíves a hasonló magyar produkciókat az elmúlt 10 évből, akik az MMK segítségére való kilátás nélkül nekiálltak dolgozni! Még a kibaszott demo-filmekre is 5 milliókat kaptak az illetékesek.

 

A másik: a célközönség. Milyen ifjúsági, vagy fiataloknak készült filmet finanszírozott az MMK az utóbbi 10 évben? "Tibor vagyok", "Apám beájulna",,,,,,,,..... nekem egy se jut eszembe több. De ha tudsz, mondj nyugodtan 3-at! Szóval ha jót nem tudsz mondani róluk, akkor bántani azért nem kéne őket! (arról nem is beszélve, hogy még az is lehet, hogy jók lesznek a maguk módján.)

 

A generációváltásnak pedig szerintem épp ideje lenne, mert személy szerint énnekem csömöröm van a Simó-osztály agymenéseitől. Joguk van nem akarni műfaji filmeket csinálni, de akkor hagyjuk, hogy aki meg azt akar, az is érvényesülhessen!

 
2011. szeptember 19. hétfő, 09:40 1. | cty
és akkor ezek fognak most menni "magyar film" címén a mozikban? igazi nézőcsalogatók, nyami.

nka emblema 2012