sex hikaye

Tarr Béla rendkívüli közgyűlést tart az Urániában

a topikot nyitotta: Harvey Weingard | 2013. január 28. hétfő, 23:43

rendezés  


egy oldalon
6-1  /  6


 
2013. február 12. kedd, 09:59 6. | zacherlászló

A hazai filmek piaci részesedése 2012-ben
Franciaországban 40,2 %, Nagy-Britanniában 32,1 %, Dániában 28,5 %, Finnországban 28%, Olaszországban 26,5 %, Csehországban 24% (előző évben: 28,5%), Svédországban 22%, Spanyolországban 19,3%, Németországban 18,1%, Norvégiában 17,8%, Hollandiában 16,3%, Lengyelországban 15,2% (előző évben: 30,4%), Oroszországban 15,1%.............. Magyarországon 2 % ez az arány. (Ha valakit vigasztal: előző évben 4,1 % volt.)
Forrás: European Audiovisual Observatory

NO COMMENT!

 
2013. február 5. kedd, 12:40 5. | f.r.a.n.k.

tudod mi? én inkább forgatókönyveket olvasnék tőlük.


azt mondják, a mű beszél magért...

 
2013. február 4. hétfő, 21:10 4. | Harvey Weingard

Megmondom őszintén, borzasztóan tele van a tököm azzal, hogy telesírja itt a Filmművész-szövetség a sajtót, hogy nem készült film.

 

Először is ez nem igaz.

 

Hogy Állami támogatásból nem készült?

 

AHAaaaaaaa. Értem már. Szóval, ha Állambácsi nem ad rá, akkor a mi Filmművészeink nem tudnak filmet csinálni. Mert az ő gondolataik közléséhez nem jó ám akármi! 300 millió alatt már agyhullámok sincsenek (csak könnycsatornák), igaz?

 

A világ más tájain, aki filmet akar csinálni, az megoldja. Vagy addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér. Ezek az emberek az elmúlt 2 évben nem tudom mennyi erőfeszítést tettek, hogy filmet csinálhassanak, de úgy gondolom, hogy az, hogy nem csináltak szinte semmit, az minimum részint (és akkor (a digitális technika korában nagyon megengedő vagyok) az ő hibájuk is.

 

Mindenesetre ha Tarr Béla, Hajdu Szabolcs, Török Ferenc és sorolhatnám még, nem tudott SEHONNAN összegründolni szaros 10 millát egy filmre, akkor kurva nagy nevük lehet ám világszerte - vagy nem tudnak alkalmazkodni a körülményekhez, és kicsiben gondolkozni.

 

Így is, úgy is ciki.

 

Itt, Németországban, amikor valaki filmet akar csinálni, akkor filmet csinál. Ha 20 forintból, akkor olyan koncepcióval, és témával. Ha meg olyan a téma, akkor tud szerezni pénzt (ez mondjuk Magyarországon nem igaz, de ezért mondtam olyan filmeseket, akik elvileg külföldön már "hatalmas" "sikereket" értek el).

De sírni, nem sírnak, hogy éhen fognak halni.

 

El kell menni dolgozni, srácok!

Az élet nehéz!

 

Az meg, hogy nem akarják, hogy az öregek tanítsanak?

Mit akartok tanítani?

30 évvel le vagytok maradva. A tudásotok stabil (?) - csak 30 évvel meghaladta a világ.

És miért? Mert 30 éve nem képzitek magatokat, csak "filmeket csináltok". Hát, sajnos ez egy olyan szakma, ahol túl kevés a gyakorlat ahhoz, hogy pusztán az tegye a mestert.

 

De lehet nyugodtan vitatkozni. Csak azt kérem, hogy aki rászánja magát, az kezdje egy tételes listával, hogy az utóbbi 5 évben milyen folyóiratot, könyvet, szakirodalmat olvasott, dokumentumfilmet, szakmai filmet nézett meg, hány workshopon és mesterkurzuson vett részt - és en bloc mit tett azért, hogy fejlessze magát!

 

Csak tessék, csak tessék! Szeretném megemelni a kalapomat a sok jó pap előtt...

 
2013. február 4. hétfő, 12:18 3. | zacherlászló

Makk Károly, aki azért egy "kicsit" ért a filmekhez, meg benne is van a magyar filmgyártásban pár évtizede, nos, ő mondta a minap:
A magyar filmszakma nagyon belterjes lett, az elmúlt hosszú években mintha csak egymásnak csinálták volna filmjeiket.

 
2013. február 1. péntek, 14:38 2. | ScotyPipec

Ha a stílussal nem is, de a leírtakkal egyet értek.

 
előzmény: Harvey Weingard #1
 
 
2013. január 28. hétfő, 23:43 1. | Harvey Weingard

Teljes mértékben igaza van!

Hagyni kellett volna a producereket megrohadni az adósságaik alatt. Hadd menjen rá a házuk, az autójuk, az életük, a gyerekeik élete. Az első 5 milliárdot ez emésztette fel.

 

Aztán pedig gyorsan össze kellett volna baszni pár szar művészfilmet, hogy legyen minek kapcsán ingyen büfézni, és beszélni a semmiről.

 

Figyelj Béla! Talán ha lettek volna terveitek, vagy legalább elképzeléseitek, hogy miről és hogyan csináljatok filmet. De csak hőbörögni tudtok.

Én spéci örülök, hogy idén nem készültek szar filmek. Akkor már semmilyen se készüljön inkább.

És még valami: az a rendező, akinek nem sikerült aggyal átfogni, hogy a játékfilm-rendezésből, mint szakmából (sajnos) nem fog tudni megélni, az soha többet ne is kapjon pénzt. Pont ezek miatt az ingyenélő gecik miatt omlott össze a filmszakmátok. Ideje, hogy tudomásul vegyétek, hogy filmet csinálni privilégium. Már-már hobbi. Megélni valami másból kell. És ha majd megéltek másból, akkor nem fogtok sírni a hét szűk esztendőben.

 

Tisztelt filmhu!

Várom a részletes tudósítást az elhangzott világmegváltó tervekről és gondolatokról, hogy a Magyar Filmművész Szövetség milyen alternatívákat ajánl az MNFA jelentette problémákra!

 

Tisztelt Andy Vajna!

Tudom, hogy fasz kivan ezeknek a nyavalygásával, de azért illene legalább valakit delegálni a meetingre, hátha mondanak valami értelmeset is.

 

Tisztelt Filmművész Szövetség!

Ha állandó magyar ellenzéket akarnak játszani, akkor maradjanak otthon. Kurvára elegünk van azokból, akik csak azt hajtogatják, hogy "így nem". Épkézláb javaslatokat akarunk hallani. Majd ha azokat is lesöprik az asztalról, akkor lehet pampogni.

 

Ezért mindenesetre nem jövök haza!

 

 
hozzászólások száma: 1
 

nka emblema 2012