sex hikaye

Pálfi filmterve Cannes-ban

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. május 8. kedd, 22:18

rendezés  


egy oldalon
6-1  /  6


 
2007. május 10. csütörtök, 12:22 6. | hucul
"hogy az allami kultura korszaka lealdozott, teves eszme"
Ha még állami kultúráról beszélnénk....de szép lenne...ehhez képest....ez most inkább állami kulturálatlanság.
 
előzmény: f.r.a.n.k. #5
 
 
2007. május 10. csütörtök, 10:01 5. | f.r.a.n.k.
egyaltalan a politika mit keres a filmszakmaban? mert nincs ott semmi keresnivaloja.

ezt nehez megerteni? hogy kozszolgakent nekik nem dolguk ertekiteletet alkotni? hogy az allami kultura korszaka lealdozott, teves eszme?

hogy onamitas azt hinni hogy valamit is tudnak a filmszakmarol, a filmpiacrol, a filmterjesztesrol, ha soha nem csinaltak...
 
előzmény: hucul #3
 
 
2007. május 10. csütörtök, 00:25 4. | h2o
Egyetértek. Ez valóban botrány.
Nem vagyok alkotó, de el tudom képzelni, hogy egy kezdő filmesnek milyen érzés lehet, ha Cannes-ban debütálhat a filmje. Emiatt is nevetséges, hogy Hiller kulturális miniszter a botrány után felajánlotta, hogy a "kimaradt filmeknek" bemutatását támogatja, "ha kell". (Gondolhatjuk, hogy ez hogy fog megvalósulni. "Sehogy." Az elmulaszott lehetőséget valójában semmi nem tudja kárpótolni.
És ezért vállalni kellene valakinek a felelősséget. Persze, aki Vajnát, és a filmjeit tekinti mércének, annak ez sose fog leesni.

Egy kulturálatlan politikai elit -- oldaltól függetlenül -- ennyire képes, nem többre.

 
előzmény: hucul #3
 
 
2007. május 9. szerda, 14:19 3. | hucul
Elnézést, hogy nem Pálfi Gyuri terve révén szólok hozzá, de a másik "cannes-i" hír totál felháborít. Előzetesen: nem politizálni akarok. Amit Hiller és a Filmúnió művelt, az a magyar filmszakma teljes megalázása!
A történetet talán mindenki ismeri: Lengyelország indul idén a Tous les Cinémas du Monde szekcióprogramban, mivel az erőszakos miniszteri lobbizást megelégelve kizártak minket. Hihetetlenül komoly blamázs ez a magyar filmnek, a Sorstalanság Berlini kudarca után a második eset, hogy politikai szinten égetjük magunkat komoly fesztiválszervezők előtt, mintha fogalmunk se lenne, hogy milyen filmeket indítanak egy A kategóriás fesztiválon. Persze megy a kamuzás-vetítés, hogy más nevezések miatt csúszunk el. A lósz...rt!
Valaki esetleg nézzné már át ( a minisztériumból és a Filmúnióból) néhány évre visszamenőleg a nyertes filmek listáját. Mondjuk nem tűnik fel Wong Kar Wai és Goda Kriszta között a különbség. Én nem akarom a Szabadság Szerelmet bántani, látták sokan, könnyeztek is, bravó, dehát ezt eladni szerzői film kategóriában....
Nem is tudom, ennyire dilettánsok, vagy ennyire korruptak.
Az ócska kifogásokról annyit (a Filmszemle filmjeinek többsége nem felelt meg az elsővetítés feltételének) Tessék tárgyalni a producerekkel, örömmel lemondanának egy kisebb fesztivált egy Cannes-i bemutatkozás kedvéért.
Az még külön botrányos az egész dologban, normális országok filmszakemberi hogyan tekintenek ránk ilyen eset után, ahol egy helyi politikai vezetés üzenget nekik, ahelyett, hogy szakmai szervezetek delegálnának. Ezt kb. Kirgizisztántól várják. Nagyon jó lenne, ha Vezér Éván kívül más felelős is megszólalna az ügyben.


 
2007. május 9. szerda, 10:15 2. | santinocorleone
Annak idején, mikor a Hukkle kész lett, Pálfi már beszélt arról, hogy szeretne egy Rejtő regényt megfilmesíteni, bár akkor még nem nevezte meg a Csontbrigádot.

Ami szvsz nagyon jó választás, igazán kíváncsi vagyok, hogy P. mit hoz ki Rejtő egyik legjobb művéből! Én mindenesetre szorítok neki, és az ország is megérdemelne már egy korrekt Rejtő-filmet.
 
előzmény: h2o #1
 
 
2007. május 8. kedd, 22:18 1. | h2o
Annak idején, mikor a Taxidermia kész lett megkérdeztem Pálfit, hogy akar-e majd még adaptációt készíteni. Persze nemmel válaszolt. :)

nka emblema 2012