sex hikaye

Üvegtigris 2

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2006. január 20. péntek, 18:25

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  1


 
2006. január 20. péntek, 18:25 1. | tüsmester
Érdekes élmény volt ez a mozi! Én szeretem azt gondolni magamról, hogy ritkán lepődök meg filmen, hiszen általában nem nehéz kitalálni, milyen lesz egy film, ha van róla pár infónk.
Most meglepődtem. (ez persze azért is lehet, mert pl. előtte nem tudtam, ki csinálta a zenét)

Több helyen elhangzott (ha nem tévedek, RP is mondta), hogy az első rész ugyan nem a szorival ütött, itt se ezen van a hangsúly, de azért ennek van egy kis története. Hát nincs. _Egyáltalán_ semmilyen nincs, én még ilyen szétfolyó filmet nem láttam. És ez nem lenne akkora baj, ha nem számítottam volna rá! Én a helyükben azt csinálnám, hogy ha elég sikeres lesz (én szurkolok neki), akkor igenis rendesen megírni egy harmadikat (ezzel lepni meg a nézőket)!

Az jó ugyanis, hogy engem ezzel a másodikkal sikerült meglepni. _Teljesen_ más a hangulata, mint az elsőnek! Én azt végigröhögtem (mondjuk ebben lehetett szerepe a kapolcsi, fésületlen bemutató-hangulatnak is), megszerettem a szerencsétlen, de töretlenül optimista és álmodozó szereplőket. Az Üvegtigris2 nagyságrendekkel depressziósabb, keserűbb film. Persze rengeteg a vicc (igen, szar poénból több van, mint az elsőben), sokszor burleszkes jelenetek oldják a szomorkás hangulatot (sikerrel), de mindent összevetve szinte az összes szereplő keserűbb, csalódottabb, pesszimistább. Emiatt érzem teljesen más hangulatúnak a filmet. Csoki izzadtabb, büdösebb, a zsömle szárazabb, sokkal több a káromkodás és a szimplán részeg egymáson-magunkon való röhögés.

Tehát én nem csalódtam, inkább mást kaptam, mint amire számítottam, és egy második résztől szerintem ez is rendben van. Ostobaság, amit az Indexen írtak, hogy 'Üvegtigris remake', a föntiek miatt.

A vége főcím zenéje meg baromi jó! (egyáltalán, honnan jött az ötlet, hogy Ghymes legyen? Gratulálok a váltáshoz ezen a vonalon is, habár a Ghymes utóbbi évekbeli fájdalommal teli zenei stílusa biztos, hogy sokat alakított a filmen.)

tüs

nka emblema 2012