sex hikaye

Nagy Sándor, a hódító

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2004. december 12. vasárnap, 10:07

rendezés  


egy oldalon
4-1  /  4


 
2004. december 13. hétfő, 19:29 4. | torolt felhasznalo
dzsetli: igen, igen; Susa csak futólag van említve ha jól emlékszem, de ahogy a kritika is szvsz nagyon jól írja: "Ezért rossz látni egy aprólékos részleteiben gazdag, de ugyanakkor unalmas filmet..."

ugyanakkor ezzel a résszel: " nem beszélve bizonyos aktuális világpolitikai áthallásokról." nem teljes mértékben értek egyet, bár más helyen is felhozták már, "Dáriusz bin Láden" üldözése közbeni 3 éves "gerillaháborút", az ázsiaikat leigázó gőgös nyugati szemléletet. Szvsz azért görög világszemléletbe (görögök-barbárok) bőven belefért, egy részben maga Nagy Sándor torkolja le a makedónokat Babilónban0, minek vágnak fel annyira, hiszen itt sokkal ősibb civilizációk vannak.

Kíváncsi leszek az új Nagy Sándor filmre, lehet vhol olvasni róla? Meg vhonnan elő kellene keríteni '50-es évekbeli filmet is, az is érdekes lehet.
 
2004. december 13. hétfő, 10:53 3. | torolt felhasznalo
Utána néztem kik, kivel:

Alex elvette Dareios lányát, Stateirát - ha jól emlékszem őt láthatjuk a babilóni bevonulás alkalmával - és a korábbi uralkodó III. Artaxerxés lányát, Parysatist is. Hephaistion pedig Stateira húgát vette feleségül. OK, ez már nagyon töri, de hitelesebb, mint a film.
 
előzmény: torolt felhasznalo #2
 
 
2004. december 12. vasárnap, 22:21 2. | torolt felhasznalo
Susa azért sem volt benne, sztem, mert akkor Alex elvette Dareiosz egyik lányát, de lehet, ha jól emlékszem, akkor egy másik hölgyet is nőül vett az ex-királyi családból, tehát két perzsa nővel házasodott. Továbbá izgalmas, hogy Hephaistion is feleségül vett egy előkelő perzsa a hölgyet, talán ő is a királyi csládból való volt, de ebben most nem vagyok biztos. Szóval mégha protokol, akkor is csorbul a férfi szerelem szépsége, de a kizárólagossága mindenképpen.

Ezek után nagyon várom a következő Alexander filmet. Az imdb szerint 2006-ra lesz kész, Baz Luhrman rendezi, aki a Moulain Rouge-t is készítette. Lehet, hogy még szerelmesebb Alexet kapunk!?!

 
előzmény: torolt felhasznalo #1
 
 
2004. december 12. vasárnap, 10:07 1. | torolt felhasznalo
Sajnálom, hogy szvsz elszúrták ezt a filmet, pedig nagyon vártam. Telezsúfolva sok infoval, nevekkel, helyekkel; de teljesen elsikkad az egész a mennyiség miatt (pl. jellegzetes a gaugamélai csata előtti tanácskozás, ahol a vezérkar "névsorolvasása" zajlik). Túlzottan hangsúlyozta szvsz Aristotelés és Olympias hatását (világhódítás, férfiszerelem, anyja elől "menekülés"!), nekem nagyon kevéssé jött le mit is akart "önállóan" elérni a felnőtt Nagy Sándor, nem pedig a gyerekkori élmények/traumák alapján levezetve. A trónra kerülést, hadjárat indítást szvsz hiba volt két mondatban letudni; ahogy hiányzott nekem a gordiuszi csomó, a súsai mennyegző is.
Sorolhatnám még sokáig, de nagyon csalódott vagyok, unalmas, szétfolyó volt az egész, kevés volt az szvsz jó jelenet, kár érte.

nka emblema 2012