sex hikaye

Mészáros Márta: Utolsó jelentés Annáról

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2009. október 15. csütörtök, 17:02

rendezés  


egy oldalon
4-1  /  4


 
2009. október 15. csütörtök, 22:53 4. | zacherlászló
A hetvenes évek kapcsán van mit nyafogni – csak egy kicsit furcsán hangzik egy olyan ember szájából, aki a rendszer kegyeltje volt - írod.
De hiszen ebben az országban 20-30-40 éve ugyanazok mondják a tutit...és ez több, mint furcsa. Ez botrányos! És ha nyafognak is még, az meg kifejezetten rossz ízlésre vall!
Miközben az elmúlt/elkúrt 20 évben, 20 évről NEM nyafognak!
Pedig az lenne az igazán értelmiségi feladat! Az az értelmiségi, aki Jancsó régebbi filmjeiben is oly sokat vívódott! (Most már nem vívódik, eladja magát az ördögnek is!)
Addig is nézzünk pl. román filmeket! Már ha hozzájutunk. Mint pl. A világ legboldogabb lánya c. súlyosan rendszerkritikus (nem múlt rendszer-kritikus!) film, amit nekem a CinePécsen sikerült elcsípni!
 
előzmény: Minovics #3
 
 
2009. október 15. csütörtök, 21:27 3. | Minovics
A hetvenes évek kapcsán van mit nyafogni...
 
2009. október 15. csütörtök, 21:17 2. | Minovics
A hetvenes évek kapcsán mit nyafogni – csak egy kicsit furcsán hangzik egy olyan ember szájából, aki a rendszer kegyeltje volt (mert aki évente csinálhatott filmet, az nekem ne mondja, hogy nem a rendszer kegyeltje volt!). Jó, Mészárosnak is van egy-két nézhető filmje az elkészült kb. 30 között (mint ahogy Bacsó kukába való életművében is van egy-két értékelhető darab). A bosszantó, hogy most a rendszer akkori kegyeltjei mondják meg a frankót 56ról, a 60as, 70es évekről. Hasonlóan tehetséges emberek (most megengedő voltam) nagyon sokan tönkrementek, öngyilkosok lettek, vagy ma is gyalázatos körülmények között élnek a kisnyugdíjukból. Gondolom akik élnek, azért nem jutnak szóhoz, mert álláspontjuk nem egyezik a „hivatalos” állásponttal. Például kimondanák azt, hogy ugyanazok vezetik (és teszik tönkre) most is az országot, mint a 70es-80as években. Nem csak a politikai „elitre” gondolok, hanem a titkosszolgálatok embereire is, sőt főként rájuk, természetesen.
 
előzmény: zacherlászló #1
 
 
2009. október 15. csütörtök, 17:02 1. | zacherlászló
Egyfelől minden tiszteletem Mészáros Mártáé, hogy ő legalább megpróbál valamit mondani a közelmúltunkról (zárójel: persze, még jobb lenne, ha a jelenünkről, az elmúlt/elkúrt 20 évünkről is készítene filmet!)...másfelől. nem értem a nyafogást a hatvanas-hetvenes évekről (amikor, ahogy mondja: sok szép és bátor filmet készítettek) , ráadásul meglehetősen sok kiváltsággal éltek (lásd a kiváló Rózsa utca c. dokumentumfilmet!)...ráadásul, akkor mindenki a szovjet blokk eminensét, Magyarországot csodálta (a keletiek meg irigyelték is)! És most!?

nka emblema 2012