sex hikaye

100 ezer nézőt is elérhet a Moszkva tér

2001. szeptember 28. - filmhu
1-1  /  2
A nézettségi adatok szerint a Moszkva tért mindjárt a premierhéten 13.840-en látták. Török Feri első filmje mindössze három művészmoziban és három multiplexben megy jelenleg, így ebben kategóriában a csaknem tizennégyezres első hét a 25 kópiával futó 3-400.000 nézőt produkáló hollywoodi produkciókéhoz mérhető, közölte Prukner Pál, a forgalmazó Budapest Filmtől. A számadatok alapján a nézőtérek telítettségét tekintve az összes moziban lévő film közül a legmagasabb kihasználtásággal futott a héten a Moszkva tér.

A kedvező indulás után Prukner szerint a Moszkva tér legalább 100.000-es nézőszámot fog elérni. Ez azonban egy hosszabb távú folyamat lesz, hisz a film jelenleg csak Budapesten megy, azonban máris elkészült egy pluszkópia, és kérdéses még egy kópia legyártása.

A Moszkva teret legközelebb Párizsban mutatják be a hétvégén. Ettől a bemutatótól függ a film franciaországi forgalmazása, amelyre az eddigi tapasztalatokat tekintve minden esély megvan. A párizsi vetítésre a rendezőt is meghívták, onnan pedig egyenesen a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválra repül a film.

A Moszkva tér közönségsikere nem váratlan, hisz már az idei Filmszemlén is elnyerte a közönségdíjat, melyre a filmhun keresztül lehetett szavazni. Ha többet is szeretnél tudni Török Feri filmjeről, akkor nézd meg a hivatalos honlapot a www.moszkvater.hu címen.
(filmhu)

Címkék

hír


1-1  /  2

nka emblema 2012