sex hikaye

200 pályázó és telt ház az Odeonban

FilmCsata rövidfilmes verseny

2012. január 3. - filmhu
200 pályázó és telt ház az Odeonban

Kiemelkedő sikerrel zárult a Filmtekercs.hu és a magyarhangya közösen megrendezett FilmCsata rövidfilmes versenye: közel 200 alkotást neveztek, és 16000 ember vett részt a végeredmény megszavazásában.

 

Az Odeon-Lloyd moziban december 15-én megtartott zárórendezvényre szinte be sem lehetett férni, a művészmozitól szokatlan módon óriási tömeg volt kíváncsi az eredményre és a győztes filmekre.

A zsűrit alkotó Hajdu Szabolcs, Kocsis Ágnes és Báron György nevében Gelencsér Gábor foglalta össze a verseny tanulságait. Elmondta, hogy FilmCsata közösségi platformot teremtett a rövidfilmek bemutatására, ugyanakkor érdemes az alkotóknak ezt a közösségi szemléletet átültetni az egész filmkészítésre, műhelyeket teremtve a fiatal alkotóknak és a műértő közönségnek. Különösen az ötletek, koncepciók gondolatiságát segítené tovább csiszolni a műhely-jellegű alkotási forma.

A Filmtekercs.hu a továbbiakban is kiemelt ügynek tekinti a kisfilmek, a magyar filmgyártás és filmterjesztés ügyét, így büszkén számol be a pályázat eredményeiről.

A FilmCsata mezőnyében taroltak az animációs alkotások.
Íme az eredmény:

- I. hely: Ágói Krisztina – Ez titok az ilyesmi


- II. hely: Bán Attila – Szufla


- III. hely: Farkas Júlia – Az izmos királylányok


- D1 TV különdíja: Vargha Márk Péter – Belépni tilos


- Budapest Film Academy különdíja: Szabó Csilla – Tune


- Közönség-díj: Majoros Zsolt és Štefan Bolyky – Anya

 


nka emblema 2012