sex hikaye

35 mm-es kópián a Saul fia

A Puskin mozi Metropolis termében

2015. június 3. - filmhu
35 mm-es kópián a Saul fia

Június 11-én mutatják be a hazai mozik Nemes Jeles László első nagyjátékfilmjét, a Cannes-ban több díjat is elnyert Saul fiát. A premier előtti vetítések ugyan beteltek, de június 11-től a film négy budapesti artmoziban, a Művész, a Puskin, a Tabán és a Toldi mozikban, napi több előadásban műsoron lesz. Jó hír, hogy a Puskin moziban továbbra is 35 mm-es kópián vetítik a filmet.

Nemes Jeles László rendező többször is nyilatkozta, milyen fontos számára a hagyományos, 35 mm-es kópia mint matéria, épp ezért ragaszkodott hozzá, hogy a közönségnek ilyen formátumban is lehetősége legyen megnézni a filmet. Ahogy korábban már közöltük, a rendező a Die Weltnek azt nyilatkozta, rendkívül sajnálatos fejlemény, hogy Cannes-ban a versenyfilmek közül a Saul fia volt az egyetlen, amelyet nem a digitalizáció révén kialakult új eljárásokkal, hanem hagyományos technikával készítettek és mutattak be a fesztiválon, hiszen "A digitalizációval elveszítjük a mozit. A digitalizáció minden tekintetben értékvesztés. A mozi történetében először egy fejlesztés valójában visszalépést jelent, meg kell őrizni a mozi varázsát".

A kópia szerelmeseinek jó hír, hogy az egyik ilyen kópia a Puskin moziban forog majd. Aki tehát celluloid minőségben szeretné látni az idei év legnagyobb hazai filmes szenzációját, a Puskin mozi Metropolis termében teheti ezt meg.

 

(forrás: Budapest Film Zrt.)

 


nka emblema 2012