sex hikaye

A 639. babáé a nagydíj

Fantasztikus kisfilm

2006. március 27. - filmhu
A 639. babáé a nagydíj
A brüsszeli fantasztikus filmek fesztiválja nagydíját Dési András György és Móray Gábor sci-fije nyerte el - adta hírül a Filmunió. A brüsszeli nagydíj a nemzetközi fantasztikus film fesztiválok együttműködéseként (European Fantastic Film Festivals Federation) 1996-ban alapított Méliès-díjra automatikusan jelöli a magyar sci-fit.

Magyar sci-fi nyerte el a 24. Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztivál (BIFFF) legjobb rövidfilmjének járó díját Brüsszelben. Dési András György és Móray Gábor A 639. baba című alkotása lett a fődíjasa a szombat este véget ért rendezvénynek. A díjról a legnagyobb európai televíziók munkatársaiból toborzott nemzetközi zsűri döntött, többek között az ARTE, a France 3, az SWR, a RAI, a TSR és a Channel 4 képviselői. A 11 tévécsatorna közös díja lehetővé teszi, hogy A 639. baba című filmet Európa szerte több mint 10 millió tévénéző ismerhesse meg, a díjnyertest ugyanis a résztvevő televíziók műsorra tűzik.

Scherer Péter és Murányi Tünde


A brüsszeli nagydíj a nemzetközi fantasztikus film fesztiválok együttműködéseként (European Fantastic Film Festivals Federation) 1996-ban alapított Méliès-díjra automatikusan jelöli a magyar sci-fit. Georges Méliès, a „mozgókép trükkök atyjának” emlékére alapított díjért augusztusban a finnnországi Espoo-ban kelnek versenyre a kiválasztott alkotások.

A futurisztikus történet főszereplői Murányi Tünde és Scherer Péter, a Dési - Móray rendezőpáros 2003-ban debütált A pofon című rövidfilmmel, ezt követte a Jocó. Harmadik közös alkotásuk, A 639. baba az augusztusban megrendezett BUSHO – Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál első helyezettje lett.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.Címkék

hírnka emblema 2012