sex hikaye

A Dögkeselyű az Örökmozgóban csap le újra

András Ferenc filmje a Klaszikus Magyarokban

2011. május 24. - filmhu
A Dögkeselyű az Örökmozgóban csap le újra

Nézd meg nagyban András Ferenc filmjét velünk! A rendszerváltozás előtti magyar bűnügyi film első és egyben az utolsó perfekt példája a Klasszikus Magyarok műsorán.

A film története:


Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.


András Ferenc 1982-ben bemutatott filmje Munkácsy Miklós novellája alapján készült filmje. "A Dögkeselyű sikerének nem elhanyagolható hozadéka, hogy önbizalmat adott mindazoknak, akik az értékes magyar közönségfilm ideájában már régen nem hittek, ügyét éppen a „kisszerűség” elháríthatatlan fátuma miatt tartották reménytelennek." - írja róla Hirsch Tibor.

Mecseki Anett szerint "András Ferenc filmjében ugyanis már benne van az, amit eddig hiányoltunk, ami az ismerőst is egyedivé teszi, ami miatt egyszerre van otthonosság- s újdonságérzetünk, s amit a film minden rétege magában hordoz. Ilyformán pedig ez a mű a rendszerváltozás előtti magyar bűnügyi film első és egyben az utolsó perfekt példája."


Vetítés helye és ideje:

2011. június 2. 20.30. Örökmozgó Filmmúzeum (kivételesen csütörtök és kivételesen 20:30)
(1073 Budapest, Erzsébet körút 39)

Nyerj jegyet: írjátok meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy melyik metrómegállók között forgatták a piros ladás autósüldözést? A 5x2 jegyet sorsolunk ki a film vetítésére.nka emblema 2012