sex hikaye

A fiatalokat célozza meg első játékfilmjével Lafka Dávid

Szentendrén forog a Beg

2011. szeptember 28. - filmhu
A fiatalokat célozza meg első játékfilmjével Lafka Dávid

BEG címmel forogna Lafka Dávid filmrendező első játékfilmje, amelynek pilotja a nyáron készült el Szentendrén. A produkcióval a fiatal korosztályt célozzák meg - mondta el az MTI-nek Kembe Sorel-Arthur, a film executive producere.

 

 

A producer kiemelte: idén nyáron két látványos jelenetet forgattak el a filmből mintegy kétszázezer forintból. "Igyekszünk ezt a pilotot minél több emberhez eljuttatni, így csapni egy kis előzetes hírverést a készülő filmhez" - fogalmazott Kembe Sorel-Arthur, aki szerint így azt is felmérhetik, mekkora érdeklődés mutatkozhat a produkció iránt. Hamvas Dániel, Kembe Sorel-Arthur és Pindroch Csaba executive producerek komoly munkával segítették a produkció büdzséjét nagyságrendekkel csökkenteni, az eddigi költségeket pedig Lafka Dávid filmrendező állta. Az egészestés, digitális technikával készülő játékfilmhez pályázat útján szeretnék a forrásokat előteremteni.

A produkció Szentendrén játszódik, a film három kertvárosi fiatalról szól, akiknek rendszeres összeütközése a lakótelepi srácokkal egy kissé elfajul, és ez egyfajta dominóhatást eredményez az életükben. A cím egy, a filmben kulcsszerepet játszó táskára, az angol "bag" szóra utal - árulta el a producer. A főbb szerepeket fiatal színészek, Tasnádi Bence, Sándor Péter, Törőcsik Franciska játsszák, de feltűnik majd Pindroch Csaba is.

 


"A rendező-forgatókönyvíró magyar történetet képzelt el magyar közegben a tizenhat évesnél idősebb korosztálynak" - mondta Kembe Sorel-Arthur, megemlítve, hogy a dialógok a mai beszélt nyelvhez hasonlóak lesznek, azaz pörgősek és szabadszájúak.

A film jövő nyáron foroghat, leghamarabb 2012 őszén kerülhet a hazai mozikba. Lafka Dávid eddig egy 87 perces filmet forgatott 2004-ben Trauma címmel, a produkciónak nem csak rendezője, hanem forgatókönyvírója, vágója, producere és operatőre is volt.


nka emblema 2012