sex hikaye

A végéhez közeledik Szabó István új filmjének forgatása

Fél év múlva lehet a bemutató

2010. november 25. - filmhu
A végéhez közeledik Szabó István új filmjének forgatása

Szabó Magda egykori lakhelyéhez közel forgatja az Oscar-díjas Szabó István az írónő híres regényének, Az ajtónak a filmes adaptációját - tudatta az MTI. A forgatást a tervek szerint december közepén fejezik be, a rendező az MTI-nek elmondta: körülbelül fél év utómunka után következhet a bemutató.

 

A film pénzügyi hátterének megteremtése három évet vett igénybe, a német-magyar koprodukció teljes költségvetése eléri a hatmillió eurót (mintegy 1,65 milliárd forintot). A két főszerepet a Oscar-díjas brit Helen Mirren és a magyar közönség számára A mások élete vagy A Baader-Meinhof csoport című filmekből ismert német Martina Gedeck játssza. A film operatőre Ragályi Elemér.

A téli jelentekhez műhavat használnak, így a II. kerületi Lotz Károly utca fehérbe borult a forgatás idejére. A rendező a helyszínválasztásról azt mondta: azért döntött a Lotz Károly utcai ház mellett, mert a közelben lakott egykor Szabó Magda is. "Érdemes tudni, hogy Az ajtó félig-meddig önéletrajzi regény, nem véletlenül hívják az egyik főszereplőt Magdának, a férjét pedig Tibornak" - magyarázta, hozzátéve, hogy a regénybeli Emerenc két házzal arrébb lakott.

(3) 
Hozzászólások
3-1  /  3
2010. december 2. csütörtök, 22:59#3| Minovics

"Nagyon tanulságos a könyvben, hogy ki hogyan reagál a beszervezésre. Van aki önként jelentkezett, ezek az egyszerűbben megítélhető esetek. Sokszor azonban nem lehet eldönteni, hogy elvárható-e bárkitől, hogy ellenálljon. Volt valamennyire mozgástere annak, akit beszerveztek?

Érdekes például összehasonlítani Szabó István és Kézdi-Kovács Zsolt jelentéseit. Egyszerre kényszerítették őket együttműködésre, osztálytársak voltak, ugyanabban a közegben éltek, ugyanazokat kellett megfigyelniük, és ugyanaz a lehetséges retorzió várt volna rájuk, ha nem működnek együtt. Mégis eltérő jelentéseket készítettek. Kézdi-Kovács folyamatosan nagyrészt semmitmondó információkat közölt, míg Szabó bizonyos esetekben kifejezetten ellenségesen írt az általa megfigyeltekről."(...)

http://index.hu/belfold/2010/11/29/nalunk_inkabb_az_ugynokot_vedik/

2010. december 2. csütörtök, 10:10#2| cty
2010. november 26. péntek, 19:14#1| zacherlászló

A sok rossz hír, szarkavarás mellett VÉGRE egy jó hír.

Kiváncsian várom Szabó István új filmjét!


nka emblema 2012