sex hikaye

A Zöld Holló Opus Dei filmet forgalmaz

A Camino című film forgalmazój a Zöld Holló Egyesület

2010. március 29. - filmhu
A Zöld Holló Opus Dei filmet forgalmaz

A Toldiban tartandó Helyzetek és gyakorlatok fesztivál március 31-én (szerdán) 21 órakor mutatja be a Camino című spanyol filmet, amely forgalmazója a Zöld Holló Holló Egyesület.

 
 
 
 

A film szinopszisa:

Egy film, amely megrázta Spanyolországot. A 11 éves Camino szigorú vallásos neveltetést kap anyjától, aki az Opus Dei tagja. A lány éli a kamaszok világát, már-már az első szerelem is feldereng előtte. Ám egy súlyos betegség mozgásképtelenné teszi. Camino iszonyú fájdalmakat kénytelen átélni, a sokk és a gyógyszerek okozta hallucinációk már összefolynak előtte a valósággal. Mindeközben anyja a tudományos orvoslás helyett a vallási vezetők szavára hallgat, akik szerint lánya szenvedései Isten akarata, ezért nem állhatják útját.

Javier Fesser vizuális világa helyenként már szinte Terry Gilliam fantáziáját idézi, témaválasztásával pedig súlyos tabukhoz nyúlt hozzá. A Da Vinci-kódban még egyfajta misztikus szektaként ábrázolt Opus Dei itt a hétköznapi spanyol valóságában jelenik meg, hiszen nem elképzelt regényhősök, hanem hús-vér emberek alkotják, akiknek életvitelét mások számára érthetetlen szigorú vallási tanok szabják meg. A film szerte a világban 18 különböző díjat nyert.


nka emblema 2012