sex hikaye

Antal Nimród 3D-s filmet készít a Metallicának

2013 nyarán kerülhet a mozikba

2012. március 9. - filmhu
Antal Nimród 3D-s filmet készít a Metallicának

Háromdimenziós filmet készít Antal Nimród magyar származású amerikai filmrendező a Metallicának; a hírt a világhírű amerikai heavy metál zenekar jelentette be csütörtökön honlapján - tudatta az MTI.

 

"Nimród rajongója vagyok már első magyar filmje, a Kontroll óta, amelyet 2004-ben a cannes-i filmfesztiválon vetítettek és a mozi mindenkit elbűvölt" - fogalmazott Lars Ulrich dobos. Mint hozzátette, izgatottan figyeli Antal hollywoodi karrierjét, amely az elmúlt néhány évben ívelt felfelé. "Találkozásunk során öt perc elég volt ahhoz, hogy rám ragadjon a lelkesedése, a kreatív folyamatokhoz viszonyulása, egyedi gondolkodása, személyisége" - fejtette ki Lars Ulrich.

"A Metallica mindig is része volt az életemnek és hihetetlen lehetőség, ha a hőseinkkel dolgozhatunk együtt. Hasznosítani fogjuk azt az erőt és mindent elsöprő energiát, amely a Metallica koncertjeiből árad, adunk hozzá egy elbeszélő részt, és 3D-ben csináljuk meg, hogy az egész élményt még fokozzuk" - írta Antal Nimród a www.marketwatch.com beszámolója szerint.

metallica2_500

 

A 38 éves Antal Nimród Los Angelesben született, majd 18 évesen Magyarországra ment és 1996-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Számos reklámfilmet készített, videoklipet forgatott a Warpigsnek, a Quimbynek, Sub Bass Monsternek, Ganxsta Zolee-nak.

A Kontrollt 2003-ban készítette, a film a 35. Magyar Filmszemlén megkapta az elsőfilmes rendezői díjat, a 2004-es cannes-i filmfesztiválon pedig a legjobb ifjú tehetség díjat. Három eddigi hollywoodi rendezése: Elhagyott szoba (2007, Kate Beckinsale és Luke Wilson főszereplésével), A szállítmány (2009, Matt Dillon, Laurence Fishbourne, Jean Reno), Ragadozók (2010, Adrien Brody, Danny Trejo). Színészként is dolgozik, egy kisebb szerepben feltűnt Robert Rodriguez és Ethan Maniquis 2010-es akciómozijában, a Machetében is. 2010-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemkereszt kitüntetést.

A 3D-s Metallica-film munkacíme M3D, producere Charlotte Huggins lesz, aki korábban a Légy a Holdon, az Utazás a Föld középpontja felé (mindkettő 2008-ban készült) és az idei Utazás a rejtélyes szigetre akciófilmet jegyezte producerként.

metallica1_500Az 1981-ben alakult Metallica a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte több mint 100 millió lemezt adott már el. Eddig kilenc Grammy-díjat gyűjtött be, 2009-ben beiktatták a Rock and Roll hírességek Csarnokába. A Metallica tíz stúdióalbumot készített, a legutóbbit tavaly Lou Reed-del közösen Lulu címmel. Jelenlegi tagjai: James Hetfield (gitár, ének), Lars Ulrich (dob), Kirk Hammett (gitár), Robert Trujillo (basszusgitár).

A Metallica-mozit várhatóan idén augusztusban kezdik forgatni és 2013 nyarán kerülhet a mozikba.Címkék

hír , antal nimród , metallica , 3Dnka emblema 2012