sex hikaye

Átadták a Karinthy-pályázat díjait

Harmadikos gimnazista nyert a Daazo pályázatán

2013. június 10. - filmhu
Átadták a Karinthy-pályázat díjait

A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott díjátadón gazdára talált a Tanár úr, kérem, én filmeztem pályázat Shopline által felajánlott három díja. A zsűri (Karinthy Márton, az író unokája; Mátyássy Áron, a Tanár úr kérem című film rendezője és Deák Dániel, a Daazo.com képviseletében) döntésének értelmében az első helyezett Nagy Luca Asszimmetria című kisfilmje lett, nyereménye egy Sony ajándékcsomag volt.

 

A második díjat, egy e-book olvasót Gál Bereniké Pletyka című rendezése nyerte el. Harmadik helyezést ért el Bakony Alexa Charles című munkája, a rendező egy DVD-lejátszóval lett gazdagabb. A díjazottak a Petőfi Irodalmi Múzeumtól éves belépőt és könyvcsomagot is kaptak.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com - European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdetett “Tanár úr, kérem, én filmeztem” címmel. A pályázatra Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásáva 16 kisfilm érkezett, amelyeket rangos zsűri bírált el: Karinthy Márton, az író unokája és jogutódja, Mátyássy Áron, a TÚK - Tanár Úr Kérem! című film rendezője valamint Deák Dániel, a Daazo.com alapítója.

karinthy2 500
(fotó: Valuska Gábor)


A pályázatra nevezett összes kisfilmet meg lehet tekinteni a www.daazo.com/karinthy/films oldalon.

A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett díjátadó zárta 2013. június 8-án, szombaton 15 órakor. Levetítették a pályázatra érkezett filmeket, majd átadták a díjakat, végül Karinthy Frigyes unokája és a zsűri elnöke, Karinthy Márton konferálta fel a Számadás tálentomról című Karinthy életműkiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A nyereményeket a Shopline ajánlotta fel, a PIM minden díjazottnak könyvcsomagot és éves belépőt ajándékozott.

karinthy1 500
Karinthy Márton, Mátyássy Áron és a győztes Nagy Luca (fotó: Valuska Gábor)


A fődíjat Nagy Luca filmje, az Asszimmetria nyerte, egy Sony Cyber shot fényképezőgép csomagot.


Asszimetria

A második helyezett Gál Bereniké lett, Pletyka című rendezésével, egy Icarus M700 Omnia e-könyv-olvasót kapott.Pletyka

A harmadik díjat a Charles című film (r: Bakony Alexa) kapta, nyereménye egy Pioneer DVD DV2020 lejátszó.Charles

A pályázat azonban nem ért véget: most indul a közönségszavazás!
A Daazo oldalán a legtöbb LIKE-ot összegyűjtő film ajándékcsomagot kap majd, a szavazás június 30-án zárul, eredményhirdetés július 1-jén. Szavazni a LIKE gombok segítségével itt lehet: www.daazo.com/karinthy/films

 Címkék

hír , kisfilm , pályázat , daazo , karinthynka emblema 2012