sex hikaye

Ausztráliából is díjjal tért haza a szuicid róka

Melbourne-ben nyert a Symphony No.42-t

2014. augusztus 11. - filmhu
Ausztráliából is díjjal tért haza a szuicid róka

Bucsi Réka diplomafilmje, a Symphony No.42 nyerte a legjobb animáció díját a melbourne-i filmfesztiválon. Ausztrália vezető filmes eseményét 53. alkalommal rendezték meg idén, a rövidfilmes díjakat vasárnap este adták át.

A Symphony No.42 a februári Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be először, majd Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone és Poznan nemzetközi filmfesztiváljairól tért haza elismeréssel.

Az animációs rövidfilm, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák, a szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

A Symphony No.42 producere Fülöp József a MOME rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME Animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.

Animációs filmje július 31-től a Frank című maszkos komédia kísérőfilmjeként a hazai mozikban látható.

Symphony no. 42 - teaser from Réka Bucsi on Vimeo.


nka emblema 2012