sex hikaye

Az art mozik digitális fejlesztésre pályázhatnak

A határidő: október 1.

2012. augusztus 30. - filmhu
Az art mozik digitális fejlesztésre pályázhatnak

Október 1-jéig pályázhatnak az art mozik a digitális fejlesztésre szánt költségvetési támogatásra, Balog Zoltánnak az emberi erőforrások miniszterének a Közlöny legfrissebb, szerdai számában megjelent rendelete szerint - tudatta az MTI.

 

A nem visszatérítendő költségvetési támogatást utólagos elszámolás melletti előfinanszírozás formájában, egy összegű támogatásként igényelhetik az art mozik üzemeltetői. A pályázatokat október elsejéig postai úton lehet benyújtani a kincstárnak a pályázó székhelye szerint területileg illetékes szervezetéhez.

A rendelet szerint a támogatás összege nem haladhatja meg pályázónként a 12,5 millió forintot, valamint a fejlesztés bekerülési összegének legalább 25 százalékát az igénylőnek kell biztosítania.

Támogatás nem nyújtható a mozi terem 3D vetítő berendezéssel való felszerelésére, de nem kizáró ok, ha a beszerelendő berendezés 3D vetítésre is alkalmas, vagy arra alkalmassá tehető.

Kikötés, hogy a fejleszteni kívánt mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül art moziteremként kell működtetni.

Az igazgatóság a formailag megfelelő pályázatok eredeti példányát legkésőbb október 24-ig továbbítja a kultúráért felelős miniszternek.

Döntése során a miniszter előnyben részesíti azt a mozit, amely már rendelkezik a berendezés megfelelő működtetéséhez szükséges egyéb feltételekkel, így megfelelő hangrendszerrel, továbbá azt a mozi üzemeltetőt, aki rendelkezik több éves art mozi, vagy e-cinema üzemeltetési gyakorlattal, illetve azt a pályázót, aki az általa igényelt támogatás 25 százalékánál nagyobb önrész biztosítását vállalja.

A támogatásról a miniszter november 5-ig hoz döntést és legkésőbb november 10-ig közzéteszi az Emmi honlapján. A támogatási szerződést a miniszter és a kedvezményezett legkésőbb december 5-ig kötik meg, és a kincstár legkésőbb december 13-ig egy összegben folyósítja a támogatás összegét a nyertes pályázónak.

A pályázat formai részleteiről és kritériumairól a Közlöny szerdai száma ad bővebb felvilágosítást.

 


nka emblema 2012