sex hikaye

Az ember tragédiája túl a tízezer nézőn

24 évig készült

2012. január 26. - filmhu
Az ember tragédiája túl a tízezer nézőn

Jankovics Marcell alkotása, Az ember tragédiája néhány nappal ezelőtt átlépte a tízezer nézőt, ezzel a 2011-es esztendő egyik legsikeresebb magyar filmje lett.

 

 

Az ember tragédiáját december 8-án kezdték vetíteni a hazai mozik, eredménye tehát azért is kiemelkedőnek tekinthető, mert a tízezres nézőszámot mindössze másfél hónap alatt érte el. A film még műsoron van számtalan vidéki városban és természetesen Budapesten is.

Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után a tavalyi év második felében ért véget. A film érdekessége, hogy Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el.

Alkotója, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas Jankovics Marcell korábbi animációs nagyjátékfilmjei a János Vitéz (1973), Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), de dolgozott többek között a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben pedig a háromperces Küzdőkkel Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.


nka emblema 2012