sex hikaye

Ázsiában a Másnap

Az ázsiai filmpiac kapujában

2004. október 4. - filmhu
Ázsiában a Másnap
Az európai filmek promóciójáért létrehozott EFP az ázsiai filmpiac kapujában, a Pusan-i Nemzetközi Filmfesztiválon október 7. és 15. között 18 európai rendezőt és filmjét mutatja be, Janisch Attila Másnap című alkotása is köztük van, adta hírül a Filmunió.

Az ázsiai filmpiac kapujában

Az európai filmek promóciójáért létrehozott nemzetközi szervezet, a European Film Promotion, melynek tagja a Magyar Filmunió is, 1998 óta rendez különböző programokat Dél-Korea legnagyobb filmes eseményén Pusanban. Az ázsia filmpiac kapujaként számon tartott pusan-i fesztiválon az elmúlt években az európai filmek iránti érdeklődés egyre fokozódik. Idén több mint 60 filmmel – köztük Antal Nimród nagysikerű Kontroll-jával - lesz jelen az európai filmgyártás az ázsiai fesztiválon, legnagyobb csoportját alkotva ezzel a fesztiválon jelen lévő Ázsián kívül készített filmeknek.

Az EFP a fesztivál keretei között idén október 7- 15 között 18 európai rendezőt és filmjét mutatja be, Janisch Attila Másnap című alkotásával képviseli hazánkat a válogatásban.

Másnap és MIX Belgiumban

A szemlefődíjas Másnap mindezalatt Belgiumban is látható a Flanders elnevezésű 31. alkalommal megrendezendő mustrán október 5-ével kezdődően. A ghent-i filmfesztivál évről-évre többek között azokat a filmeket gyűjti egy csokorba a világ minden tájáról, melyekben a zene kiemelt jelentőségű dramaturgiai szerepet tölt be. A fesztiválra Steven Lovy Mix című alkotása is meghívást nyert.

Ankara, Aubagne és Neubrandenburg

Ankarában a hétvégén vette kezdetét az európai filmek utazó fesztiválja, melynek programját négy héten át 10 török nagyvárosban mutatják be. A 10. alkalommal induló fesztivál 112 filmje összesen 4077 km-t tesz majd meg az elkövetkezendő hetekben. A magyar filmek közül Antal Nimród Kontrollja és a Pölcz testvérek Szafari című rövidfilmje kel vándorútra, hogy meghódítsa a török közönséget.

Marcel Pagnol városában, a dél-franciaországi Aubagne-ban hétfőn kezdődött a nemzetközi filmszemle, ahol Nemes Gyula A mulandóság gátja című dokumentumfilmje, Fliegauf Benedek A sor című rövidfilmje, és Antal Nimród Kontrollja kel versenyre.

A kedden kezdődő „dokumentART” filmszemlén 50 országból érkezett közel 400 filmből álló program mutatja be az új dokumentumfilm termést Neubrandenburgban. Sós Ágnes alkotását, a Duna Televízió különdíjával kitüntetett Teri nagyi című filmet hívták meg a szervezők.Címkék

hírnka emblema 2012