sex hikaye

Bajnokgyár 2

2000. szeptember 22. - Bernáth István
1-1  /  2
Kedves István,

köszönöm a leveledet.

Mármint azt, hogy nem csupán a döntésedről írtál, hanem a miértről és a mikéntről is.

Hogy vajon helyes volt-e a döntésed, én nem tudom eldönteni. Érdekesnek és izgalmasnak gondoltam mindvégig a szöveget, bizonyos elemeiben pedig kifejezetten olyannak, (dramaturgia, stilisztika, szituációk), ami arra utal, hogy komoly érzéked van a filmszöveg-dramatikus mű írásához. Például ilyennek gondolom azt a részt, amire korábban is utaltam már -- az álom-jelenetet, ami átvezet az egészséges létből a baleset utániba. Egyáltalán: mindvégig az volt a benyomásom, hogy minimum írásközelben élsz, s valószínűleg professzionálisabb módon is foglalkozol szövegekkel.
Mindezt két ok miatt írtam most le. Az egyik: nem ismerjük egymást, s nem tudom, lesz-e alkalmam máskor, bármikor elmondani ezen véleményemet.
A második: az a meggondolás, az a gesztus, amivel végül arra jutottál, hogy visszalépteted a Bajnokgyárat, olyan etikai érzékenységet mutat, ami - gyanítom - tán még fontosabb is sok-sok stilisztikai készségnél.
Eldöntetlen bennem, hogy tényleg problémát jelentett volna-e a hasonlatosság a treatment és egy valós történet között, s eldöntetlen az is, hogy egy esetleges film készítésénél mindezt figyelmen kívül lehetett volna-e hagyni.
Abban azonban bizonyos vagyok, hogy a szó erkölcsi értelmében helyesen döntöttél, és abban is, hogy a szöveg és a Te magatartásod számos tanulsággal járhat azoknak, akik film- filmnovella, vagy egyáltalán, szövegíráson törik a fejüket.

Nem akarnék patetikus lenni, de ezt elhallgatni se volna jó.
Éppen ezért arra kérlek, ha el tudod fogadni azt a megoldást, hogy az egész folyamat, azon mód dokumentálva, ahogy most fent van a neten, mások épülésére is szolgáljon, hadd maradjon ott. Így, a leveleinkkel, kiegészítéseinkkel együtt.

És kérlek, ha bármikor úgy gondolod, volna olyan szöveged (akármilyen), aminek egy olvasó jót tenne, ne habozz, küldd el nekem.
Kérlek, fontold meg a kérést, egyébként meg vigyázz magadra, ismeretlenül is barátsággal és tisztelettel:

Kőrösi Zoltán

Címkék

nevezz , nevezes


1-1  /  2

nka emblema 2012