sex hikaye

Berlinben is vetítik a Driftert

Az IDFA-díjas alkotás a német fővárosban

2015. február 4. - filmhu
Berlinben is vetítik a Driftert

Csütörtök este, a Berlinale nyitónapján, a Robert Bosch Alapítvány Prize Night programjának keretein belül vetítik le egyetlen magyar alkotásként Hörcher Gábor rendező Drifter című dokumentumfilmjét.

 

Február 5-én, csütörtökön, a 65. Berlinale nyitónapján a Robert Bosch Alapítvány Prize Night címmel korábbi díjnyertes filmjekből szervez vetítést. Ennek a programnak a keretében lesz látható Hörcher Gábor rendező Drifter című alkotása, mely novemberben elnyerte az IDFA-n - International Documentary Film Festival Amsterdam - a First Appearance kategórában az első díjat.

A Robert Bosch Alapítvány támogatásával, német-magyar koprodukcióban készült alkotás egy Bakony-vidéki fiatal fiúról szól, aki elhatározza, hogy rally versenyző lesz. A film aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről, és sajátos módon mutatja be helyzetüket. A dokumentumfilm forgatása közel négy évig tartott, a filmtervet korábban már több nemzetközi szakmai fórumon díjazták, többek között Szarajevóban és Lipcsében is.

A film magyar producerei Iványi Marcell és Hörcher Gábor, német producere Marieke Bittner, operatőre Becsey Kristóf, vágója Thomas Ernst, főszereplője Steinbach Richárd.

Olvasd el interjúnkat a rendezővel!

(fotó: Becsey Kristóf)


nka emblema 2012