sex hikaye

Bizonytalan ideig nem jelenik meg nyomtatásban a Mozinet Magazin

Eddig 87 lapszámot adtak ki

2011. augusztus 12. - filmhu
Bizonytalan ideig nem jelenik meg nyomtatásban a Mozinet Magazin

A Mozinet.hu internetes portál jogelődje 1998-ban alakult, a filmes szakorgánum bázisán 2004 februárjától jelenik, jelent meg havi rendszerességgel a Mozinet Magazin. Összesen 87 lapszámot adtak ki az elmúlt hét és fél évben, több ezer filmkritikát, több száz interjút, rendezvénybeszámolót és összeállítást olvashattak a lapban a film iránt érdeklődők.

 

A Magazinban vegyesen foglalkoztak a magyar alkotásokkal, a hollywoodi sikerfilmekkel és az európai művészfilmekkel, minden filmhez közérthetően, de szakmai alapokon közelíttek. Az aktuális filmmegjelenések értékelésén túl olyan egyéb alkotásoknak is kiemelt szerepet szántak, mint a dokumentum-, rövid- és reklámfilmek, videoklipek.

A Magazin a kulturális missziójának köszönhetően nem tudta kizárólag a piacról fenntartani magát, legnagyobb támogatója a Magyar Mozgókép Közalapítvány volt, amely már 2010-re sem írt alá a kiadóval támogatási szerződést, 2011-re pedig nem is jelentettek meg pályázati kiírást. Sajnos a művészfilm-forgalmazók és az art mozik csődközeli állapota miatt a legfontosabb hirdetők nagy részét is elvesztették az elmúlt időszakban, ami szintén jelentős bevételkieséssel járt. A fentiek miatt 2011 szeptemberétől bizonytalan ideig csak az interneten lesznek elérhetőek. Jelenleg választ várnak a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz írt támogatási kérelmükre, a pozitív döntésig sajnos kénytelenek szüneteltetni a havilap megjelenését.

A Mozinet elsődleges missziójának mindig is a filmértő közönség megteremtését és kiszolgálását tekintette. Igyekeztek és a későbbiekben is igyekezni fognak irányt mutatni az igényes filmeket keresőknek és olyan háttérinformációkat, elemzési szempontokat adni olvasóinknak, amelyek segítik és elmélyítik az értékes filmek befogadását. Különösen szomorú számukra, hogy a következő tanévben nem tudják folytatni középiskolás rovatukat, amellyel eddig több mint 500 magyarországi és határon túli középiskolai mozgóképkultúra tanár munkáját segítették.

 

mozinet_500


Továbbra is vallják, hogy a mozgóképkultúra szerves része kulturális életünknek és az igényes filmek nézőinek kinevelését segítenie kell az állami kultúrpolitikának.

Sajnos a Nemzeti Kulturális Alap Mozgókép Szakkollégiuma önmagában képtelen a terület elégséges támogatására. A Magyar Mozgókép Közalapítvány egy évvel ezelőtti fizetésképtelenné válása óta nem állt fel egy új támogatási struktúra, amely a filmkultúra terjesztőit – a filmes szaklapokat és -könyvek kiadóit, az art mozikat, az art filmek forgalmazóit, a fesztiválokat, a filmes képzéseket – dotálná. Ha tovább késlekedik az új támogatási rendszer elindítása, az felbecsülhetetlen károkat okoz a kulturális életben.

A Mozinet Magazin július-augusztusi lapszáma szeptember végéig még kapható az újságosoknál.Címkék

hír , Mozinet , online , MMKA , nyomtatottnka emblema 2012