sex hikaye

Box office: Delta és a természet egyéb csodái

Teknősök ideje

2008. szeptember 16. - filmhu
Box office: Delta és a természet egyéb csodái
A hét kérdése természetesen a Delta szereplése volt, de az is érdekes téma, hogy vajon David Attenborough mennyire somolyogta be magát a génjeinkbe.

Az őszi szezonkezdet a lombhullás képét idézhette fel a becses nézőkben: hat premierfilmünk szelíden vitorlázva ért a mozilátogatók látómezejébe - hogy aztán csendben megpihenjen az avar alsób rétegein. Nem ez volt a blockbusterek hete, igaz, a nemsokára eljövendő Moziünnepre sokan tartogathatják az adujukat. Mindenesetre ez egy betlizős hét volt, a budapesti nézősereg összlétszáma 58 430-ra rúgott, s ennek egynegyedét egy film érte el.
Holott elég nagy műfaji és hangvételbeli szórás mutatkozott a friss felhozatal terén. A Szerelem magyarázat nélkül példának okáért egy hétéves késéssel érkezett Dogma-film; vajon a jó bornak is bőven elég idő igazolja-e a filmet? Ne feledjük, Ottlik Géza szerint a műnek megírás után egy kilencéves fiókban heverést kell kiállnia, s ha azután is megállja a helyét, mehet. A Mester nem véletlenül publikált meglehetős ráérősen. Nos, a dán film befogadási adatairól nincsenek adataink, de ez senkit ne riasszon el - a kicsiny ország filmjei láttatlanban is garantálják a jó színészi teljesítményt, a morális kérdésfeltevést. Ha eredményekkel nem is szolgálhatunk, a lead-kép legyen a filmé.

Teknős 1. - Delta

 Az Afrodita álmával már kissé más a helyzet, a macedón filmipar magyarhoni felhabzásának egyik hirtelen jele 81 nézőt tudott elérni, és a 35. helyre futott be - ennyi néző az álmatlan nyugdíjasokból és eltévedt Mamma Mia!-hívekből is összejön. A 20-as listára visszatévedve a 17. helyen találkozhatunk újonccal: az Állati szerelmek 521 nézője valószínűleg vagy zoológus, vagy kényszerűen lemondta kábelszolgáltatójánál a családi csomagot, és így a moziban kényszerült megtekinteni soros heti természetfilm-adagját. A következő a sorban szintén egy természetközeli film, a főszerepben többek közt egy teknőssel, de az 1716 néző főleg annak köszönhető, hogy a mű az idei legsikeresebb magyar művészfilm: a Delta13. helye és tömegvonzó ereje dicséretes, hisz a 18 kópiából 3 került Budapestre - kíváncsian várjuk az országos adatokat.

A 6. helyre ért fel, tehát pontszerző a Dan és a szerelem, ez a régiautómárkás, enyhén fullasztó, porcukorbelélegeztetően köhögtető romkom, Steve Carell-lel és Juliette Binoche-sal a főszerepben. 2878 néző, hát, ez nem sok, mintha most lenne elege a népnek a túl szép világok legszebbikéből. Valami másra vágyik az istenadta.

Azt persze nehéz megmondani, hogy mire. Mondjuk tényleg teknősre. Az 5. helyen áll a hét legsikeresebb premierfilmje, a Galapagos 3D 3175 nézővel. Ami az Állati szerelmekben nem jött be 2D-ben, ennek az utószezonos családi nyaralásnak is felfogható térbeli valaminek nagyon is sikerült. Kíváncsi lennék ugyanakkor a Budapesti Állat- és Növénykert látogatottsági adataira is.

Teknős 2. - Galapagos 3D

A trónon ülő trojka pedig nagyjából a magyar társadalom felépítését képezi le: 3. a gyerekekkel is bátran megtekinthető Utazás a Föld középpontja felé 6072 nézővel, szintén térben élvezhető, full extrás szabadidős program, ha már a plazmatévé képernyője megolvadt, és a gyerekek is fejfájdítóan rohangálnak körbe-körbe a konyhaasztal körül.

A 2. gyerekekkel is bátran megtekinthető, de inkább a nagyszülőkkel meglátogatni ajánlott (persze a számok alapján már a magyar háziállatok által is jól ismert) Mamma Mia! 9423 nézővel, amely a jövő héten át fogja lépni a 300 000-res határt - rispect és kalaplengetés. Első pedig a gyermekkel is bátran megtekinthető, de főleg a papáknak és mamáknak mulatságos Trópusi vihar, amelybe sikerült megnyerni fél hollywoodot, hogy aztán önmagán viccelődhessen és önironizálhasson egy jóízűt - oh, de progresszív. 14 304 néző mindenesetre beült Fekete Ernő suksükölésére.

Forrás: odeon.huCímkék

hír , box office , delta , budapestnka emblema 2012