sex hikaye

Brüsszelben is tarolt a Liza

"7. Pálya" fődíját és Közönségdíjat is nyert Ujj Mészáros Károly filmje

2015. április 20. - filmhu
Brüsszelben is tarolt a Liza

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rőkatündér nyerte a „7. Pálya” szekció fődíját és a Pegazus Közönségdíjat a hétvégén Brüsszelben, Európa vezető nemzetközi zsánerfilm fesztiválján.

Brüsszelben a fantasztikus filmek nemzetközi fesztiválján (BIFFF) két díjat nyert Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje vasárnap este. A Filmalap támogatásával készült abszurd romantikus vígjátékot díjazta a nemzetközi zsűri a „7. Pálya” (7e Paralléle) szekció fődíjával. A szakmai zsűri mellett a Liza, a rókatündér a belga közönséget is elbűvölte, és a rangos seregszemle másik fontos díját, a Pegazus Közönségdíjat is bezsebelte.

ujj meszaroslead

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje itthon és külföldön egyaránt kiemelkedő siker. A nemzetközi premierje alkalmával rögtön el is nyerte a portói filmfesztivál fődíját, valamint a legjobb vizuális effektek díját, majd múlt pénteken Amszterdamban a rangos Ezüst Méliès-díjat az Imagine filmfesztiválon. A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült alkotás nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik: hamarosan az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Brazíliában is versenyez.

(forrás: Magyar Filmunió)


nka emblema 2012