sex hikaye

Chicagói díj magyar animációnak, elkezdődött a Biznisz forgatása

Gyorshírek

2010. november 8. - filmhu
Chicagói díj magyar animációnak, elkezdődött a Biznisz forgatása

Alexei Alexeev animációja nyert Chicagoban, megkezdődött a Biznisz című szkeccsfilm forgatása Székelyföldön, és Budapesten forgat filmet Luis Oliveros spanyol filmrendező.


Chicagói díj a magyar animációért

A Studio Baestarts rajzfilmstúdió produkciója újabb rangos díjat nyert külföldön, ezúttal Chicagóban; Alexei Alexeev Log Jam: KJFG No.5 című animációja a televíziós programok kategóriában második díjat nyert Amerika első számú gyerekfilm fesztiválján – tudatta a Magyar Filmunió. Alexei Alexeev filmje 2008 óta járja a nagyvilág filmfesztiváljait, amelyek számos rangos díjjal méltatták. A chicagói gyerekfilm fesztivál 40 országból érkezett 200 mozgóképet vonultatott fel október 22-31. között.

 

kjfg-no5_500Elkezdődött a „Biznisz” munkacímű játékfilm forgatása Székelyföldön

A székelyföldi rendezők (Bálint Arthur, Bálint Ibolya, Fecső Zoltán, Jakab Ervin) eddig főképp dokumentumfilmjeikkel hívták fel magukra a figyelmet. A Biznisz négy alkotó, négy rövidfilmből álló szkeccsfilmje, ami egy kerettörténettel kiegészülve egész estés játékfilmként működik. A négy különálló történet, - ami gyártási és finanszírozási szempontból könyebbé teszi a forgatást - néhány ponton kapcsolódik, értelmeződik, „átjárásokat” biztosítva az egyes részek között. A forgatás egyéves előkészítő munka után kezdődött, október végén A Nagy Trükk című kisfilm forgatása fejeződött be. Ebben az évben még egy rövidfilm készül el, majd jövő nyárig a hátralévő két kisfilm és a kerettörténet. A kisfilmekben ismert erdélyi színészek mellett amatőrök bukkannak fel. A teljes, egészestés játékfilm bemutatóját 2011. év végére tervezik, amely a Durst György által vezetett Duna Műhely és az erdélyi Transikon közös produkciója.
biznisz_500Budapesten forgat filmet Luis Oliveros spanyol filmrendező

November 9-én kezdődik az El ángel de Budapest/Budapest Angyala című tévéfilm forgatása Budapesten. A film Ángel Sanz Briznek állít emléket, aki 1944-ben ötezer zsidót mentett meg a koncentrációs táboroktól a spanyol nagykövetség megbízott ügyvivőjeként. Budapest Angyala idén ünnepelné születésének 100. évfordulóját. A TVE felkérésére, a Boomerang TV megvalósításában, a magyar-spanyol koprodukcióban készülő film producerei: José Manuel Lorenzo, Eduardo Campoy és Major István, rendezője Luis Oliveros, operatőre Jancsó Nyika. A forgatókönyvet Diego Carcedo “Un español frente al Holocausto” / Egy spanyol a holokauszt ellen című irodalmi műve alapján Ángel Aranda Lamas írta. A magyar stábbal készülő filmben a spanyol televíziós sorozatok legismertebb és legnépszerűbb színésze, Francis Lorenzo alakítja majd Ángel Sanz Brizt.  Továbbá Mar Regueras a feleséget, Ana Fernandez (Almadovar: Beszélj hozzá) a spanyol nagykövetség egyik zsidó alkalmazottját, Helio Pedregal a spanyol nagykövetet és Manuel de Blas (Forman: Goya kísértetei) Muguiro-t, egy szintén követségi alkalmazottat alakít a tévéfilmben. A Filmteam koprodukciójában készülő filmben magyar színészek is játszanak főszerepet és jelentős szerepeket, többek között Gáspár Kata, Szabó Kimmel Tamás, Bán János, Lengyel Tamás, Áron László, Őze Áron és Fenyő Iván.

nka emblema 2012