sex hikaye

Cinefest: Redford harcol az elemekkel

All is Lost magyarországi premierje Miskolcon

2013. június 27. - filmhu
Cinefest: Redford harcol az elemekkel

Szeptemberben Robert Redforddal élhetjük át egy hajótörés horrorját Miskolcon. Az All is Lost című film magyarországi premierje a 10. Jameson CineFest versenyprogramját gazdagítja. 

 

Redford, minden idők egyik legnagyobb filmsztárja élete talán legjobb alakítását nyújtja a szikár és katartikus All is Lostban, amely teljes egészében az Indiai-óceánon játszódik, ahol egy férfi hajótörést szenved és az életéért küzd. A mű májusban debütált nagy sikerrel a Cannes-i Fesztiválon.

Az öreg halász és a tenger című Hemingway-regényre emlékeztető film az élet alapvető kérdéseiről szól. Redford alig szólal meg, az elemekkel küzdő öreg férfiről minden a pillantásokból és az arcjátékból derül ki.

A magyar származású J. C. Chandor első filmjét, a bankválságot feldolgozó Krízispontot a magyar mozik is vetítették. Mint a rendező elmondta, egyszerre akart akció- és művészfilmet forgatni. Az All is Lost, mint a cannes-i sajtótájékoztatón elhangzott, "a létezésről szól, amelyet minden nézőnek magának kell értelmeznie. A filmben Redford mellett az óceán és a csend a főszereplő."

A 77 éves, többszörös Oscar-díjas legenda végig kaszkadőr nélkül dolgozott. Az All is Lostot a magyar közönség először szeptember közepén, a 10., ünnepi Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja, a sok kritikus által remekműnek tartott film a fesztivál Emeric Pressburger-díjáért versenyez. Az amerikai nézőknek október 18-ig kell várniuk: a mű akkor kerül az ottani mozikba.

 


nka emblema 2012