sex hikaye

Csáky Attila Cannes-ba készül

Jelenleg Kenyeres Bálint első játékfilmjét készíti elő

2011. április 20. - filmhu
Csáky Attila Cannes-ba készül

A Cameofilm vezetője, Csáky Attila producer részt vesz májusban a cannes-i filmfesztivál keretei között megrendezendő - Producers on the Move - szakmai programon Európa ígéretes producerei között - tudatta a Magyar Filmunió.

 

A 32 ország nemzeti filmpromóciós szervezeteit tömörítő European Film Promotion (EFP) a hagyományokhoz híven májusban a cannes-i filmfesztiválon mutatja be Európa ígéretes producereit a nemzetközi filmszakmának.

A filmvilág legnagyobb szakmai találkozóján megrendezendő háromnapos programra Csáky Attila producer érkezik Magyarországról. A találkozón, amelynek célja, hogy Európa ígéretes producereire irányítsa a filmszakma figyelmét, 25 fiatal producer vesz részt Cannes-ban.

 

papirrepulok_500
Papírrepülők


Csáky Attila a Cameofilm igazgatója játékfilmeket, dokumentumfilmeket, TV-filmeket és műsorokat készít. Többek között olyan mozifilmek fűződnek a nevéhez, mint A Hídember (r.: Bereményi Géza), A temetetlen halott (r.: Mészáros Márta), a Kolorádó Kid (r.: Vágvölgyi B. András) és a Papírrepülők (r.: Szabó Simon).

Csáky Attila jelenleg Kenyeres Bálint első játékfilmjét készíti elő, amelyet meghívtak a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába, az Atelier elnevezésű filmterv-fejlesztő fórumra.

hidember_500

Hídember


Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Hier (Tegnap) a tervek szerint európai koprodukcióban készül. A Cameofilm gyártásában készülő játékfilm a közlemúltban elnyerte a francia CNC (Centre national de la cinématographie) támogatását.

A cannes-i Producers on the Move programon a Magyar Filmunió EFP-tagsága révén 2001 óta vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Bereczki Csaba, Angelusz Iván, Muhi András, Petrányi Viktória és Pusztai Ferenc volt a nemzetközi szakmai fórum résztvevője.


nka emblema 2012