sex hikaye

Csütörtökön indul a Filmtettfeszt

Hét erdélyi városban kilencven filmet vetítenek

2013. október 2. - filmhu
Csütörtökön indul a Filmtettfeszt

Október 3-án startol a 13. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok. A négynapos rendezvényen hét erdélyi városban több mint 90 filmet vetítenek.


Október 3-6-a között rendezik az idei Filmtettfeszt Magyar Filmnapokat, amely immáron a tizenharmadik a sorban. Ezúttal hét erdélyi városban (Kolozsvár mellett Nagyváradon, Nagybányán, Szebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen) várják a klasszikus és a mai magyar filmek rajongóit.

A megnyitót a kolozsvári Győzelem moziban tartják október 3-án, majd díjátadás következik: a Filmtett Egyesület Sárga Csikó Díját idén Buglya Sándor filmrendező, producer, egyetemi tanár veszi át. A megnyitó végén a Nászidő című dokumentumfilmet vetítik.

Idén a fesztiválon egyebek között műsorra tűzik az Aglaját (rendező: Deák Krisztina), a Csak a szélt (Fligauf Bence) és a Drága besúgott barátaim című filmet (Cserhalmi Sára). Az idei év legjobb magyar kisjáték- és animációs filmjeit kilenc rövidfilmes válogatásba sűrítették a szervezők.

A Filmtettfeszten megemlékeznek arról is, hogy száz éve , 1913-ban mutatták be Janovics Jenő Sárga csikó című filmjét. Az erdélyi némafilmgyártás hőskorát október 4-én Kolozsváron élő zongoramuzsikával kísért némafilmmel idézik majd fel.  Mivel a Janovics-filmből csupán töredékek maradtak fenn, egy másik filmjét, a Világrémet tűzik műsorra.

(Forrás: filmtett.ro)


nka emblema 2012