sex hikaye

Dokumtumfilm készült a VHK-ról

Akik móresre tanították a halált

2012. június 1. - filmhu
Dokumtumfilm készült a VHK-ról

Bemutatásra került Nagy Júlia a Vágtázó Halottkémekről készült alkotása. Az Akik móresre tanították a halált című zenés dokumentumfilmet június 1-én (pénteken) 20:30-tól és június 4-én (hétfőn) 19 órától vetítik a Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

Egyike azon nemzetközi karriert befutott kevés közép-európai zenekarnak, Iggy Pop és Henry Rollins kedvence, a Vágtázó Halottkémek (Galloping Coroners, Die Rasenden Leichenbeschauer), amelynek 1975-től tartó pályafutásáról szól ez a dokumentumfilm.

A botrányos, tizenegy éven át betiltott zenekar nem csak a közép-európai zenei underground kiemelkedő csapata, hanem egy összművészeti alkotóműhely, hiszen hol egy színházi eseménnyel, hol body-art performance-ekkel hívta fel magára a figyelmet. A film végigkíséri a VHK történetét a kezdetektől egészen napjainkig.

A magyar és nemzetközi szaksajtó kedvenc zenekarának mai és archív felvételein, a tagokkal készített interjúkon és a kortársak emlékezésein keresztül bepillantást nyerhetünk a zenekar történetébe, jobban megérthetjük annak a végtelen és lebírhatatlan energiának a forrását, amelyből a csapat mind a mai napig táplálkozik.A film az ősszel fog megjelenni DVD-n, illetve tárgyalások folynak, hogy a későbbiekben TV-ben is bemutatásra kerüljön.

Alkotók:
Rendező: Nagy Júlia
Producer: Huszár Viktor
Forgatókönyvíró: Nagy Júlia
Vágó: Gradvolt Róbert, Kiss Wanda
Hang: Somló Pál, Szurdi Balázs
Operatőr: Mecseki Csaba
Riporter: Dudich Ákos

Szereplők:
Grandpierre Attila, Soós Lajos "Szónusz", Mestyán Ádám, Balatoni Endre "Boli", Németh László "Fritz", Molnár Lajos "Lujó", Király Zoltán, Dietmar Lupfer, Barcsik Géza, Jankai Ágnes, Hoppál Mihály, Legát Tibor, Pálinkás-Szűcs Róbert, Bihari BalázsCímkék

hír , VHK , dokumentumfilm , koncertnka emblema 2012