sex hikaye

Életműdíj Mészáros Mártának

A filmművészet és a történelem

2006. december 15. - filmhu
Életműdíj Mészáros Mártának
Mészáros Márta munkássága előtt életműdíjjal tiszteleg a „Film és Történelem” filmfesztivál Isztambulban - adta hírül a Filmunió. Isztambulban december 15-22. között rendezik meg immáron kilencedik alkalommal a „Film és Történelem” című filmfesztivált.

A filmművészet és a történelem kapcsolatának szentelt nemzetközi találkozón Mészáros Márta és Szabó István műveiből lesz látható egy-egy válogatás. A versenyprogramba Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmje kapott meghívást.
Mészáros Mártát az egyetemes filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért különdíjjal tünteti ki a Török Mozgókép és Audiovizuális Kultúra Alapítvány (TÜRSAK) által szervezett filmfesztivál. A jeles alkalomból az isztambuli fesztivál műsorra tűzi Mészáros Márta világhírű Napló-sorozatát. A rangos elismerésben az elmúlt években Szabó Isván és Andrzej Wajda részesült.

Az isztambuli fesztiválon Szabó István Mephisto, Redl ezredes és Hanussen című filmjeit is műsorra tűzik.

A „Film és Történelem” filmfesztivál idei versenyprogramjában a legifjabb magyar rendezőgeneráció képviselteti magát: Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című mozija kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.Címkék

filmtörténet , hírnka emblema 2012